G4Media.ro

Negocierile pentru formarea unei coaliţii de guvernare în Olanda, în impas, după…

Sursa foto: Geert Wilders / Facebook

Negocierile pentru formarea unei coaliţii de guvernare în Olanda, în impas, după victoria surpriză a extremei drepte

Negocierile pentru formarea unei coaliţii de guvernare în Olanda după victoria surpriză a lui Geert Wilders în alegeri au intrat în impas luni, după demisia persoanei însărcinate cu conducerea lor, informează AFP, citată de Agerpres.

Gom van Strien, desemnat de liderul extremei drepte, a fost acuzat în presa olandeză în weekend că a comis fraude în cadrul fostei sale companii.

Aceste circumstanţe şi timpul necesar pentru a răspunde acuzaţiilor „sunt incompatibile” cu misiunea încredinţată, a declarat acest senator al partidului PVV al lui Geert Wilders.

„Prin urmare, i-am informat pe Geert Wilders şi pe preşedintele parlamentului că demisionez din funcţie, cu efect imediat”, a adăugat el.

Van Strien urma să-şi înceapă oficial misiunea luni, printr-o întâlnire cu Geert Wilders însuşi, al cărui partid a ieşit învingător la alegerile de la 22 noiembrie.

Întâlnirile au fost apoi anulate.

Wilders se confruntă deja cu o sarcină dificilă pentru a convinge alte partide să lucreze cu el, având în vedere poziţiile sale radicale împotriva islamului, imigraţiei şi Uniunii Europene.

Deşi şi-a moderat puţin tonul în timpul campaniei electorale, PVV solicită interzicerea moscheilor, Coranului şi purtării vălului, precum şi organizarea unui referendum pentru ieşirea din UE.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Inceputul e pe masura =)))))). Avem exemplu si in Slovacia unde desi a castigat Fico, a fost pus la respect imediat de „alianta”. Asa o sa fie si cu asta din Olanda. Deja tema referendumului e cel putin fuma.ta pe acolo…deja da inapoi cu multe din ce a promi.s Nu are un plan concret pentru ni.mic. Are asteptari de la coali.tie, inclusiv de la partidul aluia de a stat 13 ani la pute.re. Ce preten.tii sa ai cu astia. La nivelul UE se va rezolva si cu imigra.ntii, asta e clar, dar nu astia o vor rezol.va.

  2. asa se va intampla si cu aur-de-la-rusi la noi , si tot PSDNLUDMR vor guverna