G4Media.ro

Președintele Iranului susţine că Israelul „nu a realizat niciunul dintre obiectivele sale”…

Sursa foto: United Nations Photo / Cia Pak

Președintele Iranului susţine că Israelul „nu a realizat niciunul dintre obiectivele sale” în 40 de zile de război împotriva Hamas: „Duşmanul a fost învins”

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a afirmat joi că Israelul „nu a realizat niciunul dintre obiectivele sale” în cele peste 40 de zile de război contra Hamas, informează AFP, citată de Agerpres.

„Dacă facem o analiză după 40 de zile, (putem spune că) duşmanul a fost învins”, a declarat Raisi într-un discurs, citat de agenţia de presă oficială Irna. Iar cu acest „armistiţiu temporar, trebuie să spunem că poporul palestinian şi rezistenţa au obţinut o mare victorie”, a adăugat el.

Israel şi Hamas au anunţat încheierea unu acord ce prevede eliberarea a 50 de ostatici israelieni în schimbul a 150 de prizonieri palestinieni, şi suspendarea pentru patru zile a luptelor. Însă acest armistiţiu va intra în vigoare cel mai devreme vineri, au anunţat joi responsabili israelieni, pe fondul continuării luptelor în Fâşia Gaza.

După atacul sângeros întreprins de Hamas împotriva Israelului, atac ce a declanşat războiul pe 7 octombrie, „sioniştii au anunţat că ei vor ocupa Gaza şi că vor distruge rezistenţa, însă nu au realizat niciunul dintre aceste obiective”, a adăugat preşedintele iranian.

El a acuzat din nou „America şi Occidentul că i-au susţinut (pe israelieni) cu toate forţele lor”.

„Astăzi este o zi de victorie a onoarei asupra diavolului şi toată lumea poate să celebreze”, a conchis Raisi, a cărui ţară nu recunoaşte existenţa Israelului şi susţine Hamasul palestinian şi Hezbollahul libanez.

În vizită la Beirut, şeful diplomaţiei iraniene Hossein Amir-Abdollahian a avut miercuri o întrevedere inclusiv cu şeful-adjunct al biroului politic al Hamas, Khalil al-Hayya, şi cu secretarul general al Jihadului Islamic, Ziad al-Nakhala, potrivit agenţiei Irna.

El a atenţionat împotriva unei escaladări a războiului dacă armistiţiul nu va fi unul durabil.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. sa le uram atunci Israelului sa continue cu „infrangerea”, pe toata Gaza , nu doar „infragere” in nord, sa fie si in sud „infrangere”

  2. Doar în visele tale, alea cu cele 40 de fecioare din rai