G4Media.ro

Un cutremur cu magnitudinea 6,3 a lovit sudul statului Peru

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un cutremur cu magnitudinea 6,3 a lovit sudul statului Peru

Un cutremur puternic, cu magnitudinea 6,3, a lovit duminică regiunea Arequipa, din sudul statului Peru, a anunţat Institutul naţional de geofizică. Nu s-au semnalat victime, potrivit autorităţilor peruane, informează AFP, citată de News.ro.

Cutremurul, al cărui epicentru a fost localizat în Oceanul Pacific, în largul coastelor provinciei Caraveli, în regiunea Arequipa, s-a produs la o adâncime de 25 km, potrivit Institutului de Geofizică din Peru (IGP).

Autorităţile nu au emis o alertă de tsunami în urma cutremurului, care s-a produs la ora locală 09:47 (14:47 GMT). Institutul american de geofizică (USGS) a estimat magnitudinea cutremurului la 6,0 şi a precizat că epicentrul său a fost la o adâncime de 19,9 kilometri.

„Pentru moment, nu au fost raportate victime sau pagube”, a precizat Institutul Naţional de Protecţie Civilă într-un comunicat. Evenimentul a fost perceput ca fiind „moderat spre puternic de către populaţie”.

Un precedent cutremur cu magnitudinea 6,8, produs în martie 2023 în nordul Peru şi sudul Ecuadorului, a provocat moartea a cel puţin 15 persoane şi rănirea altor câteva. La 15 august 2017, un cutremur cu magnitudinea 7,9 în regiunea Ica, la 325 km sud de Lima, a provocat moartea a peste 500 de persoane.

Peru este situat pe Cercul de Foc al Pacificului, o zonă vastă de activitate seismică care se întinde de-a lungul coastei de vest a continentului american. Ţara este zguduită de sute de cutremure perceptibile în fiecare an.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...