G4Media.ro

Mii de persoane au manifestat împotriva extremei drepte, la Bruxelles

Photo 137658080 © Tero Vesalainen | Dreamstime.com

Mii de persoane au manifestat împotriva extremei drepte, la Bruxelles

Circa 4500 de oameni au participat duminică la Bruxelles, sfidând ploaia, la un marş „social şi antifascist” împotriva ascensiunii extremei drepte în Europa, transmite AFP, citată de Agerpres.

În timpul marşului, care s-a încheiat la sediul Parlamentului European, faţada imobilului unde îşi are sediul partidul de extremă dreapta pro-independenţă flamand Vlaams Belang a fost degradată, fiind înscrise pe intrarea în clădire sloganuri anarhiste. De asemenea, înspre clădire au fost lansate fumigene şi au fost deversate pubele, potrivit agenţiei Belga.

AFP aminteşte că alegerile europene din 6-9 iunie au fost marcate de ascensiunea extremei drepte, mai ales în Franţa şi Germania.

În Belgia, aceste alegeri s-au soldat cu victoria dreptei şi a centrului-dreapta. În Flandra, Vlaams Belang a câştigat teren, fără a reuşi totuşi să-i detroneze pe conservatorii din Alianţa neoflamandă (N-VA), care domină în regiunea neerlandofonă de peste un deceniu. În Valonia, sudul francofon al Belgiei, extrema dreapta rămâne total marginalizată, menţionează AFP.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Cel mai bun manifest… Este la vot. Degeaba iesi la protest, daca atunci cand e vorba de vot absentezi sau cei pare ii susti nu ies. Nu e cazul tarisoarei noastre unde se fura ca in codru…