G4Media.ro

Lachlan Murdoch, moștenitorul imperiului media News Corp s-a întâlnit cu Zelenski, în…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Lachlan Murdoch, moștenitorul imperiului media News Corp s-a întâlnit cu Zelenski, în semn de susținere pentru Ucraina

Președintele News Corp, Lachlan Murdoch, s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski în Ucraina, în ceea ce Kievul a declarat că este un „semnal foarte important” de susținere într-un moment în care atenția presei mondiale s-a mutat de la războiul cu Rusia, scrie The Guardian.

Mogulul media, care săptămâna trecută a preluat funcția de președinte al News Corp de la tatăl său, Rupert, a fost însoțit de doi reporteri din grupul său: Benjamin Hall de la Fox News și Jerome Starkey de la tabloidul britanic Sun.

Hall a fost grav rănit de bombele rusești în timp ce acoperea războiul din Ucraina, în timp ce cameramanul Pierre Zakrzewski și fixatorul ucrainean Oleksandra Kuvshynova au fost uciși. Hall și-a pierdut piciorul drept sub genunchi, o mare parte din piciorul stâng, vederea la ochiul stâng, degetul mare stâng a fost zburat, craniul i-a fost lovit și a fost ars pe o mare parte a corpului.

Zelenski a declarat că jurnaliștii, cameramanii, editorii, fotografii și șoferii au fost în prima linie.

„În special datorită jurnaliștilor din multe țări avem acum un astfel de sprijin în lume”, a declarat Zelenski într-un articol publicat pe site-ul președintelui ucrainean. Potrivit articolului: „[Zelenski] i-a mulțumit lui Lachlan Murdoch pentru vizita sa și a subliniat că este un semnal foarte important de susținere în momentul în care atenția lumii este încețoșată de alte evenimente”.

Se pare că Zelenski se referea la războiul Israelului din Gaza, un alt conflict global care a atras atenția lui Murdoch în această lună. La începutul lunii, Murdoch a cerut jurnaliștilor și editorilor de la News Corp Australia să fie curajoși în abordarea „evenimentelor dureroase, cum ar fi oribilul atac terorist din 7 octombrie din Israel. Când vine vorba de antisemitism, nu există loc pentru echivoc”, a declarat el la un eveniment al companiei din Sydney.

„Pentru noi, pentru războinicii noștri, acesta nu este un film”, a declarat Zelenski, citat de biroul său. „Acestea sunt viețile noastre. Aceasta este munca grea de zi cu zi. Și nu se va termina atât de repede pe cât ne-am dori, dar nu avem dreptul să renunțăm și nu vom renunța”.

Murdoch și președintele au vizitat Piața Mykhailivska și au depus flori la Zidul de comemorare a apărătorilor căzuți în luptă ai Ucrainei.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre situația din zona de luptă și despre succesele Ucrainei în Marea Neagră. De asemenea, au fost discutate amenințările aeriene și cu rachete din partea Rusiei odată cu venirea iernii și importanța consolidării în continuare a sistemului de apărare aeriană al Ucrainei.

News Corp depune eforturi susținute pentru a obține eliberarea reporterului Evan Gershkovich de la Wall Street Journal, arestat de autoritățile ruse pentru spionaj la sfârșitul lunii martie.

El este deținut în faimoasa închisoare Lefortovo din Moscova și ar putea fi condamnat la o pedeapsă de până la 20 de ani dacă va fi găsit vinovat.

Nu este prima dată când Murdoch vorbește cu Zelenski, întrucât, în martie, acesta s-ar fi întâlnit cu președintele și cu alți oficiali guvernamentali ucraineni prin intermediul Zoom.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează