G4Media.ro

O navă grecească a fost lovită de rebeli houthi în Marea Roșie…

Portavionul USS Dwight D. Eisenhower (Sursa foto: Wikimedia)

O navă grecească a fost lovită de rebeli houthi în Marea Roșie / Echipajul, salvat de forțele navale ale SUA

Comandamentul central al forţelor navale americane (NAVCENT) a declarat duminică că a salvat echipajul de pe nava comercială elenă M/V Tutor, aflat sub pavilion liberian, care a fost atacată pe 12 iunie de rebelii Houthi din Yemen, aliniaţi cu Iranul, în Marea Roşie, transmite Reuters, citată de News.ro.

Marinarii desemnaţi la Dwight D. Eisenhower Carrier Strike Group au transportat echipajul sâmbătă, a spus NAVCENT, adăugând că un marinar civil a rămas dispărut.

Atacul, care a avut loc în apropierea portului yemenit Hodeidah, a provocat inundaţii grave şi pagube în sala maşinilor şi a lăsat nava Tutor în imposibilitatea de a efectua manevre.

Sâmbătă, United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) a declarat că echipajul navei a fost evacuat şi că nava abandonată pluteşte în Marea Roşie.

Membri Houthi au revendicat responsabilitatea pentru micile ambarcaţiuni maritime şi rachetele pe care le-a folosit pentru a ataca nava, ca parte a campaniei lor în curs, despre care spun că este în sprijinul palestinienilor şi se concentrează pe navele care se îndreaptă spre Israel.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...