G4Media.ro

Administratorii unor lacuri din Tulcea renunță la pescuitul sportiv din cauza comportamentului…

sursa foto: Pexels

Administratorii unor lacuri din Tulcea renunță la pescuitul sportiv din cauza comportamentului pescarilor: Lăsau deşeurile pe unde apucau, i-am găsit cu puiet de crap mai mic ca palma

Unele amenajări piscicole din judeţul Tulcea renunţă la activitatea de pescuit sportiv din cauză că persoanele care practică acest sport nu protejează resursa acvatică, anunță Agenția de presă Rador, care citează Agerpres.

Directorul tehnic al unei amenajări din judeţ, Alexandru Bonea, a declarat că, după aproape zece ani în care pe lacurile pe care le administrează au venit pescari sportivi, acum a decis să suspende această activitatea, după ce a identificat 187 de persoane cărora le-a interzis accesul.

”În bălţile profesionale sau la concursurile catch and release, pescarii sunt obligaţi să aibă scule performante, gen saltea de primire, să nu rănească peştele, nişte substanţe pentru a dezinfecta rana creată de ac, dar majoritatea pescarilor care veneau la noi nu deţin aceste instrumente, iar atunci pierderile erau mai mari decât beneficiile şi am renunţat la această activitate”, a afirmat Bonea.

Deşeurile şi faptul că pescarii sportivi luau în juvelnice şi peşti mai mici decât palma au fost alte probleme care au stat la baza deciziei administratorului amenajării piscicole.

„La un moment dat, am făcut o listă după maşinile pescarilor care nu mai aveau voie pe baltă, iar acea listă avea 187 de numere de înmatriculare. Lăsau deşeurile pe unde apucau şi i-am găsit cu puiet de crap în special mai mic ca palma pe care-l ţineau în juvelnice”, a mai spus Bonea.

Potrivit acestuia, reluarea pescuitului sportiv în amenajările piscicole s-ar putea face doar în anumite condiţii.

”Ne gândim pe viitor să amenajăm un lac de până în cinci hectare, să avem o densitate acceptabilă de peşte mai mare pentru ca aceia care vin să aibă drilul la care au visat, dar va fi o activitate doar pe perioada zilei, pe lumină, într-un mediu strict controlat, adică să-şi dea acordul că pot să-i controlez şi în maşină”, a menţionat Alexandru Bonea.

Pescarii sportivi care veneau în amenajarea din zonă plăteau, până anul acesta, cel mult 120 de lei pentru 24 de ore şi puteau pleca acasă cu 5 kilograme de crap şi 10 kilograme de caras.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...