G4Media.ro

Ministrul Fondurilor Europene, despre funcționarul care oferă consultanță la stat de 700.000…

Sursa foto: Unsplash

Ministrul Fondurilor Europene, despre funcționarul care oferă consultanță la stat de 700.000 de euro: ”Este inacceptabil ca functionarii MIPE să aibă astfel de preocupari!”

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) Adrian Cârciu a reacționat la investigația publicată de Europa Liberă, despre un funcționar din minister care oferă în privat consultanță pentru stat. Acesta a încheiat contracte de peste 700.000 de euro săptămâna trecută.

”Este inacceptabil ca functionarii MIPE să aibă astfel de preocupari și să dea consultanță în privat, prevalându-se de o legislație mult prea permisivă, în loc să îsi vadă de atributiile pe care le au și pentru care sunt plătiți din bani publici. Ne vom despărți rapid de toti care nu înteleg ce înseamnă serviciul public”, a transmis ministrul Adrian Cârciu, prin intermediul unui comunicat de presă.

Într-o singură săptămână, firma Funding Plan Investment SRL, deținută de Bogdan Dragoș Marinescu, consilier superior la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), a reușit să încheie contracte de consultanță de aproape 715 mii de euro (3,55 milioane de lei), dezvăluie Radio Europa Liberă.

Radio Europa Liberă: Cum a încheiat firma deținută de un consilier din Guvern contracte de consultanță de sute de mii de euro cu mai multe primării în săptămâna ordonanței austerității

Potrivit sursei citate, este de departe firma care are cele mai bune rezultate în intervalul analizat de Europa Liberă – 23-30 octombrie 2023.

Iar ziua de 27 octombrie, adică exact cea în care s-a publicat OUG-ul de reducere a cheltuielilor bugetare, a fost pentru consilierul din MIPE cea mai profitabilă – a obținut contracte de aproape 500 de mii de euro (2,4 milioane de lei).

Înființată în 2019, fără niciun angajat raportat în 2022, firma a reușit să adune contracte din bani publici de peste 1 milion de euro (5,7 milioane de lei), în ultimii trei ani.

Bogdan Dragoș Marinescu, patronul firmei de consultanță, nu crede că există nicio incompatibilitate între funcția pe care o ocupă la stat, de consilier în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, și activitatea sa din privat.

„Conform legii, incompatibilitate este atunci când desfășor activități de consultanță conform fișei postului”, explică Bogdan Marinescu, pentru Europa Liberă.

”Faptele acestor indivizi aruncă o pată incorectă asupra celor ce muncesc cinstit în MIPE și care au făcut ca aceasta instituție să aibă cele mai bune rezultate în materia absorbției de fonduri europene și de finanțare a dezvoltarii economiei românești. În perioada imediat urmatoare voi prezenta Guvernului o ordonanță prin care vom stabili clar care sunt restrictiile si constrangerile pe care trebuie sa le aibă un funcționar care lucrează cu fonduri europene”, a mai transmis ministrul Adrian Cârciu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Aia e spaga , nu consultanta -din aceasta pozitie executata……..

  2. Sunt curios care este cifra de afaceri a altor firme de consultanta similare dar care nu au avantajul unui asemenea post.

  3. Aceleasi manevre stiute de toata lumea si nepenalizate pentru ca au acoprire legala. Legi facute pentru acoperirea infractiunilor.