G4Media.ro

Alertele false cu bombă din Franța: “Supravegheați-vă copiii”, le transmite ministrul Justiției…

sursa foto: Facebook/ Gerald Darmanin

Alertele false cu bombă din Franța: “Supravegheați-vă copiii”, le transmite ministrul Justiției părinților

În urma alertelor cu bombă repetate care au vizat aeroporturi, școli și monumente din Franța în ultimele zile, ministrul Justiției, Éric Dupond-Moretti, le-a cerut părinților să își asume responsabilitatea. Într-o intervenție la RTL vineri dimineață, acesta a confirmat că autorii atacurilor au fost „în mare parte minori”, potrivit Le Figaro.

În spatele acestor alarme false, „se află copii care sunt niște mici glumeți, care nu au în minte consecințele dramatice pe care le pot genera. Pentru că polițiștii care se duc în locurile unde se declanșează aceste alarme nu ne asigură securitatea (în acest interval). Toate acestea trebuie să înceteze”, a declarat ministrul Justiției. „Lansez un mesaj clar. Le spun părinților: supravegheați-vă copiii”, a avertizat el, subliniind că părinții vor fi cei care „vor plăti consecințele financiare, iar acestea sunt extrem de importante”. Părinții sunt de fapt „responsabili din punct de vedere civil” pentru copiii lor, a subliniat fostul avocat.

Ministrul Justiției a mai spus că „22 de anchete (sunt) în curs de desfășurare” în cazul amenințărilor false cu bombă, adăugând că unele persoane au fost deja arestate. „Și vor exista condamnări”, a avertizat el, afirmând că aceste alerte, care duc la închiderea temporară a locurilor în cauză, creează „o psihoză de care țara nu are nevoie”. Miercuri, în timpul unei vizite de inaugurare a unui centru de detenție renovat la Fleury-Mérogis (Essonne), ministrul justiției avertizase deja că cei care au lansat alerte false de atentate sau de bombe vor fi „găsiți” și „pedepsiți”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează