G4Media.ro

Armata israeliană prezintă imagini video care ar arăta că explozia de la…

Sursa foto: Captura X

Armata israeliană prezintă imagini video care ar arăta că explozia de la spitalul din Gaza a fost cauzată de un tir de rachetă eșuat al Jihadului Islamic și nu de un atac aerian israelian / Rachetele Jihadului Islamic au fost lansate dintr-un cimitir

Forțele de Apărare ale Israelului au prezentat o înregistrare video de 30 de secunde despre care spune că arată că explozia mortală de la spitalul din orașul Gaza nu ar fi putut fi rezultatul unei lovituri aeriene israeliene, scrie CNN.

Daniel Hagari, un purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF), a declarat miercuri că armata israeliană a ajuns la concluzia că gruparea palestiniană Jihadul Islamic este responsabilă pentru explozia de la spitalul Al Ahli.

 

„Am făcut o analiză imediată cu toate ramurile relevante ale FDI”, a declarat el.

Potrivit acestuia, o ploaie de rachete a fost lansată de Hamas către Israel marți, la ora locală 18:15 – înainte de explozia de la spital.

Apoi, la ora 18:59, un baraj de aproximativ 10 rachete a fost lansat de Jihadul Islamic dintr-un cimitir din apropiere. În același timp, au fost raportate informații despre o explozie la spitalul din orașul Gaza, a declarat el.

De asemenea, purtătorul de cuvânt a afirmat că Israelul deține înregistrări audio în care ” teroriști (…) vorbesc despre rachete care nu au fost lansate”.  Aceștia și-au dat „seama că racheta a ratat focul și au făcut referire în mod specific la spitalul al-Ahli al-Arabi”.

Acesta a acuzat Hamas că a lansat o „campanie mediatică globală pentru a ascunde ceea ce s-a întâmplat cu adevărat” și că a prezentat un număr mult mai mare de victime.

„Analiza imaginilor noastre aeriene confirmă faptul că nu a existat nicio lovitură directă asupra spitalului în sine”, a spus el, adăugând că singurele pagube au fost provocate de parcare.

Potrivit acestuia, o muniție aeriană lansată de Israel ar fi provocat cratere și daune structurale la clădirile din apropiere, care „nu există în acest caz”.

„Dimensiunea pagubelor pe care o vedem aici se datorează focosului rachetei Jihadului Islamic”.

Oficialii palestinieni au acuzat Israelul pentru bombardamentul care se crede că a ucis sute de persoane, în timp ce oficialii israelieni spun că o rachetă lansată de Jihadul Islamic a provocat explozia.

Folosind imagini care arată pagube provocate de incendii la mai multe vehicule din parcarea spitalului, montajul prezentat de IDF sugerează că un incendiu a izbucnit la spital ca urmare a unei lansări eșuate de rachete de către gruparea Jihadul Islamic. IDF a adăugat că nu existau semne vizibile de cratere sau de daune semnificative la clădiri care ar fi rezultat în urma unui atac aerian.

„Primul pachet de informații” a fost „o dovadă care susține în mod clar faptul că nu putea fi vorba de o bombă israeliană”, a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al FDI, Jonathan Conricus.

„Nu a existat nicio pagubă colaterală sau daune semnificative asupra clădirilor din jur. Niciun crater și nimic care să fie similar cu locațiile în care au lovit bombe israeliene”, a spus Conricus.

Conricus a declarat că IDF a întârziat să facă publice informațiile deoarece a fost nevoie de ore pentru ca armata israeliană să „investigheze și să ajungă la fondul situației”.

Mișcarea Jihadul Islamic a negat afirmațiile Israelului privind responsabilitatea unui tir de rachetă eșuat, susținând că nu folosește facilități publice precum spitalele în scopuri militare, potrivit unei declarații publicate miercuri, care a calificat acuzațiile israeliene drept „false și nefondate”.

Clădirea adăpostea mii de persoane strămutate când a fost bombardată marți, a precizat Ministerul palestinian al Sănătății într-o declarație. Multe victime se află încă sub dărâmături, a adăugat acesta.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Aveti idee cum ar arata locul ala daca cadea o bomba de aviatie pe el?

    • Da, am vazut imagini in Ucraina de la bombardamentele rusilor. Iskander alea ce mai provoaca asa ceva. De cadeau 2-3 blocuri…. nu crezi?

    • Daca IDF ar fi vrut sa distruga spitalul n-ar fi dat racheta intr-o parcare.

  2. Nu ma pricep la d’alde arme, bombe si explozii in razboi, dar mi-as pune o simpla intrebare, de bun simt, zic eu: chiar ar fi folosit israelienilor bombardarea unor civili, mai ales intr-un spital, intr-un astfel de moment (vizita lui Biden, escaladarea protestelor internationale impotriva Israuelului si altele…)? Sau ar fi de folos islamistilor radicalizati (oricum nu pun pret pe viata umana) pentru a alimenta furia islamistilor mondiali si a incerca sa slabeasca sprijnul dat israelienilor de catre statele democrate?

  3. Cat de penibili sunt arabii si turcii. Vedem in fiecare zi imagini cu cladiri distruse de rachete israeliene si ne putem imagina ce ar insemna sa fie un spital. De fapt miliarde de oameni pe glob si-au imaginat ca un spital a fost naruit de israelieni (Ceva gen teatrul din Mariupol). Cand colo a fost un foc intr-o parcare si niste geamuri sparte. Cat de penibili

  4. In Ucraina orase intregi nu mai au nicio cladire in picioare, Bahmut e mai mare decat Gaza City. Si acolo au fost spitale, scoli, blocuri de locuinte, familii, copii etc… dar ucrainenii si rusii sunt neamuri „de importanta mai mica”… stiti voi la ce ma refer…

  5. se pot prezenta oricate dovezi , toti vor crede ceea ce vor sa creada, sau li se spuna sa creada

    eu aleg sa nu ii cred pe aia de au prezentat imagini triumfatoare cu femei violate , rapite, civili omorati la festival pentru ca am oroare de animale umane