G4Media.ro

Palatul Cotroceni, iluminat în culorile drapelului național, de Ziua Limbii Române /…

sursa foto: Administratia Prezidentiala

Palatul Cotroceni, iluminat în culorile drapelului național, de Ziua Limbii Române / Iohannis: Sărbătorim atât simbolistica profundă a limbii române, cât și puterea sa de a aduce oameni și destine împreună

Palatul Cotroceni este iluminat, joi seara, în culorile drapelului naţional, pentru a marca Ziua Limbii Române, informează Administraţia Prezidenţială.

În fiecare an, la 31 august este marcată Ziua Limbii Române, instituită prin Legea nr. 53/2013.

Președintele Klaus Iohannis a transmis că data de 31 august ne invită să reflectăm mai temeinic asupra bogăției și a complexității limbii noastre materne, care nu este doar un mijloc de comunicare, ci și o fereastră larg deschisă către cultura, istoria și spiritul românesc.

„Celebrăm pe 31 august Ziua Limbii Române, un tezaur care ne unește și ne definește ca națiune. Astfel de momente ne invită să reflectăm mai temeinic asupra bogăției și a complexității limbii noastre materne, care nu este doar un mijloc de comunicare, ci și o fereastră larg deschisă către cultura, istoria și spiritul românesc.  Astăzi sărbătorim atât simbolistica profundă a limbii române, cât și puterea sa de a aduce oameni și destine împreună. Prin intermediul limbii, creăm punți între generații, regiuni și comunități, depășind barierele geografice, ca parte a unei tradiții culturale milenare remarcabile. Să ne manifestăm în fiecare zi dragostea și respectul pentru limba noastră, să o studiem temeinic, să o cultivăm și să împărtășim bogăția sa culturală cu ceilalți”, a transmis Iohannis.

palatul cotroceni in culorile drapelului
sursa foto: Administratia prezidentiala

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Pai, domnul Iohannis a reușit sa aducă împreuna și la guvernare PSD și PNL, care teoretic nu aveau nimic in comun decât limba romană in care se exprimau…

    In practica, s-a văzut ca au avut in comun faptul ca ambele partide sunt marionete ale cleptocrației .

    • Asta in narativul puterii e rezultatul ”luptei”puterii actuale , se numeste stabilitate si exprima acel ”Stati la locurile voastre !” din ’89. ”Lupta” a fost aceea de a-ai recunoaste public interesele, originea, principiile comune uniunea in cuget si simtiri pe care au tot disimulat-o ani de-a randul ! Remarcabil mesaj al Fiintei Nelocuite care in limba sa de lemn comunica privind ca curca-n lemne la tricolor ca e altfel decat ingrijorat ceea ce ma umple de nejustificata mandrie…..