G4Media.ro

Germania: Un consilier local al formaţiunii de extremă dreaptă AfD, care a…

Sursa Foto: Facebook/ AfD

Germania: Un consilier local al formaţiunii de extremă dreaptă AfD, care a desenat svastici pe maşini cu numere ucrainene, a demisionat

Un consilier din partea partidului de extremă dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD), din oraşul german Baden-Baden (sud), acuzat că a desenat svastici şi a scris îndemnuri vulgare pe două maşini cu numere de înmatriculare ucrainene, şi-a dat demisia, a informat miercuri presa germană, citată de EFE și Agerpres.

Consilierul Martin Kuhne, în vârstă de 58 de ani, a informat consiliul că doreşte să evite ca oraşul să fie afectat şi, prin urmare, şi-a dat demisia cu efect imediat, aşa cum au solicitat ceilalţi consilieri din diferite forţe politice.

Cu toate acestea, Kuhne nu s-a pronunţat asupra acuzaţiilor, pentru care a fost condamnat la plata unei amenzi într-o decizie care poate fi atacată cu recurs, a informat parchetul din Baden-Baden.

Ulterior, după cum a confirmat grupul AfD din consiliul municipal – care a condamnat evenimentele – Kuhne a informat în scris despre intenţia sa de a părăsi partidul.

Dacă amenda este menţinută, politicianul trebuie să plătească echivalentul a 50 de zile din salariu pentru „folosirea unui simbol al unei organizaţii neconstituţionale” şi pentru injurii, potrivit parchetului.

Primarul din Baden-Baden, independentul Dietmar Spath, a declarat la postul regional SWR că nu şi-a putut imagina că un membru al primăriei sale este adeptul ideologiei naţional-socialiste şi a cerut forţelor democratice un semnal clar de condamnare.

Incidentele s-au petrecut în lunile ianuarie şi martie, când mașinile erau staţionate într-o parcare municipală.

Mulţi membri AfD şi-au exprimat public simpatia pentru Rusia, chiar şi după invadarea Ucrainei, iar cooperarea cu Moscova este unul dintre aspectele-cheie ale agendei de politică externă a formaţiunii de extremă dreaptă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Era un rus din est. Nu vrea inapoi in Rusia, pt ca ii place acolo unde e democratie. Poate sa faca ce vrea in Germania fara sa cada de la balcon.