G4Media.ro

Președintele Ungariei, Katalin Novak, într-o nouă vizită privată în Transilvania

Sursa Foto: Facebook / Katalin Novak

Președintele Ungariei, Katalin Novak, într-o nouă vizită privată în Transilvania

Președintele Ungariei, Katalin Novak, își petrece ultimele zile de vacanță în Transilvania. După ce zilele trecute a efectuat vizite oficiale în Transcarpatia, la Kiev, la Vatican și la Roma, președintele Ungariei, Katalin Novák, a postat pe pagina sa de Facebook despre o excursie în familie în Transilvania, relatează Kronika.

„Excursie în familie. O priveliște de la Coarda Mică”, a scris Katalin Novak pe facebook.

Katalin Novák a sosit în Transilvania duminică, în aceeași zi în care a relatat pe rețelele de socializare că a participat la slujba de sărbătorire a pâinii noi din Farcád, județul Harghita, care a marcat începutul vacanței familiei sale.

Context

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, la sfârșitul lunii Mai, că l-a contactat pe ambasadorul Ungariei la Bucureşti după ce, în cadrul vizitei private a preşedintei Novak Katalin în ţara noastră, „au fost lansate mesaje publice neadecvate”.

”Nu lăsa Transilvania să se piardă, Dumnezeul nostru! #suntemîmpreună”; scrie președinta Ungariei pe Facebook, într-una dintre postări.

În altă postare, de la pelerinajul din Șumuleu Ciuc, președinta Ungariei a scris: ”Rămas bun de la Csíksomlyó, într-una dintre cele mai sfinte sărbători din toată Ungaria. „O mamă este fericită când familia ei este împreună” s-a spus astăzi în predică. În mod similar, ca șef de stat este întotdeauna înălțător să experimentezi atunci când națiunea este împreună, așa cum am putea experimenta această unitate națională aici la revedere. Dumnezeu să-i binecuvânteze pe unguri!”

Potrivit unui comunicat transmis duminică de MAE, reacţia a venit în urma mesajelor publice transmise de preşedinta Ungariei, inclusiv pe pagina de Facebook, în contextul vizitei private cu caracter religios pe care o întreprinde în aceste zile în România.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. asta „Coarda Mica” e un mesaj kinky catre Orban. Interesant.

  2. De fapt este vorba despre vârful Suhardul Mic ( 1345 m ) din apropierea Lacului Roșu. Maghiarii îl numesc Kis Cohárd, de aici confuzia.

  3. Niciun discurs revizionist-putinist dornic de război, violuri, rachete prin Europa?

    • era cu Familia. a luat o pauza. pana ii intra niste bitcoin pa card

  4. Si-a vizitat „mosiile” din Transcarpatia si Transilvania sub acoperirea ca face „turism”

  5. Ma mir ca nu vin mai multi turisti maghiari din Ungaria in secuime la noi, ca la ei unde sa mearga sa vada ceva frumos, ca nu au nici munte nici mare, nimic, iar in secuime e de doua ori mai ieftin decat in Austria.

    • nu exista promovare facuta de maghiarii din Romania, intr un fel sunt venetici maghiarii din Ungaria