G4Media.ro

Marina Gardienilor Revoluţiei din Iran a prezentat noi nave echipate cu rachete…

sursa foto: Iranian Army office / AFP – ilustrație generică

Marina Gardienilor Revoluţiei din Iran a prezentat noi nave echipate cu rachete cu raza de 600 de kilometri, într-un moment de creştere a tensiunilor cu SUA în Golf

Marina Gardienilor Revoluţiei din Iran a prezentat noi nave echipate cu rachete cu o rază de 600 de kilometri, relatează miercuri Reuters, citând agenţia de presă semioficială iraniană Tasnim, citată de Agerpres. Anunţul vine într-un moment de creştere a tensiunilor cu SUA în Golf.

Anunţul a fost făcut în timpul unui exerciţiu militar în largul insulei Abu Musa, una din cele trei insule din golf aflate sub controlul Iranului, dar disputată cu Emiratele Arabe Unite.

Nu au fost date detalii despre noile rachete, dar un comandant militar a subliniat necesitatea de a apăra insulele.

„Insulele din Golful Persic constituie onoarea Iranului şi le vom apăra”, a declarat comandantul Alireza Tangsiri, adăugând că securitatea Golfului trebuie asigurată de ţările regionale.

„Golful Persic aparţine tuturor ţărilor din regiune. (…) Aceste ţări trebuie să fie foarte precaute şi să se ferească de a fi a atrase în conspiraţiile şi planurile unor ţări extra-regionale care creează divizare”, a spus acesta.

Statele Unite ale Americii au trimis în iulie în Orientul Mijlociu avioane de luptă suplimentare F-35 şi F-16 şi o navă militară pentru a monitoriza apele regionale, după confiscarea de către Iran în ultimele luni a unor nave comerciale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...