G4Media.ro

PNL Ialomiţa cere demisia directoarei spitalului din Urziceni şi anunţă că aceasta,…

Sursa foto: captură video

PNL Ialomiţa cere demisia directoarei spitalului din Urziceni şi anunţă că aceasta, precum și primarul orașului nu mai sunt membri ai partidului

Reprezentanţii PNL Ialomiţa au cerut, marţi, într-o postare pe Facebook, demisia directoarei spitalului din Urziceni şi anunţă că aceasta nu mai este membru al partidului, caracterizând drept inadmisibil ce s-a întâmplat în cazul gravidei care a născut pe trotuar în faţa unităţii medicale, relatează Agerpres.

„Cele întâmplate ieri la spitalul din Urziceni stau, categoric, sub semnul inadmisibilului. PNL Ialomiţa dezaprobă cu fermitate şi se delimitează de astfel de comportamente degradante şi de neconceput atunci când vorbim de dreptul la servicii medicale de urgenţă în sistemul de stat. Managementul şi modul de acţiune în acest caz, atât din partea Primăriei Urziceni, cât şi a conducerii spitalului, au fost profund incorecte. Primăria ar fi trebuit să monitorizeze cu atenţie managementul Spitalului Urziceni şi să ia măsuri în consecinţă”, spun liberalii ialomiţeni.

În aceeaşi postare, PNL Ialomiţa anunţă că atât primarul din Urziceni, cât şi directoarea spitalului nu mai fac parte din partid.

„Este important de ştiut că primarul municipiului Urziceni, domnul Sava, a fost suspendat din calitatea de preşedinte al Organizaţiei PNL Urziceni încă din februarie 2022. În ceea ce priveşte conducerea spitalului, cerem public demisia doamnei director Ianuş din toate funcţiile deţinute, pentru modul defectuos în care a gestionat activitatea unităţii. De asemenea, menţionăm ca doamna Ianuş şi-a pierdut calitatea de membru al PNL Ialomiţa”, se arată în postare.

Totodată, conducerea PNL Ialomiţa face un apel pentru derularea unei anchete serioase la spitalul din Urziceni şi solicită aplicarea măsurilor care se impun.

„Facem un apel pentru o anchetă serioasă şi aplicarea măsurilor care se impun. Avem obligaţia de a garanta acces liber la serviciile de sănătate din sistemul public la nivelul tuturor comunităţilor şi tuturor cetăţenilor, indiferent de etnie, probleme de sănătate, vârstă sau sex. În România anului 2023, una pentru care mulţi manageri de comunităţi locale de bună-credinţă muncesc, cele întâmplate ieri la spitalul din Urziceni sunt inadmisibile. Avem datoria fermă de a corecta urgent aceste derapaje, oriunde s-ar întâmpla”, precizează liberalii.

O femeie a născut luni, pe stradă, ajutată de echipajul de pe ambulanţă, după ce a fost refuzată de Spitalul Urziceni, a scris pe Facebook ambulanţierul Marian Iordache.

„Săptămâna începe cu o nouă viaţă! În această dimineaţă în jurul orei 06,00, echipajul 97 al SAJ Ialomiţa, substaţia Urziceni a asistat la naştere o tânără de 24 ani, mama celei de-a treia fetiţe perfect sănătoasă! Felicitări mamei, felicitări colegei mele, Gabriela Dobra pentru profesionalism şi implicare! P.S. – Aş atribui o mare bilă neagră Spitalului municipal Urziceni pentru dezinteres total şi nepăsare, pacienta prezentându-se cu aproximativ 15 minute înainte la CPU, în travaliu, fiind refuzată, motivându-se că vor chema ambulanţa. Un caz cu happy-end, dar nu toate se pot încheia aşa”, este postarea făcută de ambulanţier.

IPJ Ialomiţa a anunţat că s-a autosesizat şi face cercetări pentru abuz în serviciu în acest caz.

Citește și Cine conduce spitalul din Urziceni: Daniela Elena Ianuș, fost consilier local PNL, numită manager de către primarul liberal al orașului / Ianuș este expert contabil și a fost director economic la o firmă agricolă

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. keyword: nu MAI e.
    Ca doar nu ai cum sa ajungi altfel director de spital, nu?

  2. Nu inteleg de ce toti astia cer demisia. Rafila cere demisia. PNL cere demisia. De ce nu o dau afara direct ?