G4Media.ro

Șofer de autobuz acuzat pentru accidentul în care au murit 10 persoane…

Sursa: ABC Captură

Șofer de autobuz acuzat pentru accidentul în care au murit 10 persoane și alte 20 au fost rănite / Autobuzul se deplasa de la o nuntă

Un șofer de autobuz a fost acuzat pentru accidentul care a provocat moartea a 10 persoane și rănirea a peste 20 de persoane în regiunea Hunter din NSW, în cursul nopții.

Autobuzul se deplasa de la o nuntă la Wandin Estate din Lovedale către orașul Singleton, duminică, imediat după ora 23:30, când s-a răsturnat la un sens giratoriu de pe Wine Country Drive, în timp ce intra pe autostrada Hunter Expressway, în Greta, transmite abc.net.

Poliția din NSW a declarat că în autobuz se aflau 36 de persoane, inclusiv șoferul, dar că acesta putea avea până la 54 de locuri. Mireasa și mirele nu se aflau în autobuz.

În urma incidentului, pacienții au fost transportați la mai multe spitale din regiunea Hunter și din Sydney.

O parte dintre persoanele rănite au fost trimise acasă, în timp ce altele rămân în spital.

„Începând de luni, 12 iunie, ora 10.00, un pacient se află în stare critică, iar opt pacienți sunt în stare stabilă la spitalul John Hunter”, a precizat NSW Health într-un comunicat.

„Cinci pacienți se află într-o stare stabilă la Spitalul Maitland. Cinci pacienți sunt în stare stabilă la Calvary Mater, Newcastle. Doi pacienți se află într-o stare stabilă la Royal Prince Alfred Hospital”.

Șoferul de autobuz, în vârstă de 58 de ani, din Maitland, a fost dus la spital sub paza poliției pentru teste și evaluări obligatorii.

El a fost acuzat de 10 capete de acuzare pentru conducere periculoasă care a provocat moartea – conducere în mod periculos și conducere neglijentă (care a provocat moartea).

Locația este în continuare o scenă a crimei activă, cu ofițeri de investigare a accidentului și personal medico-legal la fața locului.

La începutul zilei de astăzi, autobuzul, care a fost lăsat intact și pe o parte de la incident, a fost mutat.

Imaginile de la fața locului au arătat că au fost fixate curele de vehicul și că mai multe camioane îl trăgeau în poziție verticală.

Ofițerii de salvare au început „sarcina dificilă” de a scoate cadavrele din interiorul vehiculului.

Comisarul poliției din NSW, Karen Webb, a declarat că este o situație tragică.

„Avem patrulare pe autostradă și alți ofițeri care ne ajută, așa că este o scenă foarte

Ea a precizat că sarcina a fost îngreunată de faptul că oamenii au fost „transportați în diferite locații și apoi redirecționați”.

„Poliția are sarcina dificilă de a face legătura între persoanele din autobuz și bunurile aflate în autobuz”, a spus ea.

„Așa că vă puteți imagina … că va fi o sarcină complexă”.

Ea a recunoscut că membrii familiilor s-ar putea simți frustrați de acest proces și ar putea crede că durează prea mult.

„Sunt sigură că familiile vor să facă acest lucru corect, așa că trebuie să ne luăm timpul necesar și să rugăm familiile să contacteze Cessnock dacă au îngrijorări”.

Bărbatului din Maitland i s-a refuzat eliberarea pe cauțiune și urmează să apară mâine la tribunalul local din Cessnock.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Articol de umplutura! Abia după ce am citit Sidney am înțeles acronimul NSW. Copy paste, semnat Redacția dar nu cred ca l-a citit nimeni înainte de publicare…

  2. Cititorii trebuind sa googaleasca un pic sa afle si tara in care s-a intamplat treaba. Cand vezi titlul, te astepti sa fie Romania, cand incepi sa citesti, suna a UK, dupa ce dai de acronimul NSW, daca esti si un pic mai priceput la geografie universala incepi sa presupui ca e vorba de Austria. Dar na, cand dai copy paste din presa locala uiti ca aia nu au de ce sa mai scrie si tara, ca de aia e presa locala.

  3. Corectare pentru mai sus: *Australia