G4Media.ro

Consiliul Legislativ arată că proiectul de Ordonanță de Urgență prin care Guvernul…

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Consiliul Legislativ arată că proiectul de Ordonanță de Urgență prin care Guvernul îi forțează pe profesori să accepte majorări salariale cu 585 de lei net este neconstituțional / Avizul e pozitiv

Consiliul Legislativ a acordat aviz favorabil de legalitate Ordonanței de Urgență pe care Guvernul Ciucă o aprobă astăzi cu forța, ordonanță respinsă de profesori, dar a constatat că actul normativ este neconstituțional, scrie Edupedu.ro.

Consiliul Legislativ, al cărui aviz este obligatoriu înainte de aprobarea oricărui act normativ, arată că OUG prin care Guvernul Ciucă încearcă să majoreze salariile profesorilor încalcă principiul neretroactivității, pentru că prevede în anexă creșteri salariale pentru anul 2022.

Citește integral pe Edupedu.ro.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Haha, ce tâmpiți ! 🤣

    • Știau,dar au crezut că-i fraieresc pe profesori. Ar fi încetat greva și până se pronunța CăCăReaza trecea și vara.

  2. Bravo.Klaus pe care l-ați votat domnilor profesori cu două mâini și de două ori vă trimite cu forța la muncă??!!!

    • Nu te mai agita atât că faci insolație, profesorimea votează de când se știe PSD, cu 2 mâini pe ștampilă.

  3. Auzi,aviz obligatoriu!Si atunci cum se explică existenta acestuia la adoptarea de legi cu texte,care uneori frizează absurdul sau se contrazic,se bat cap în cap,etc.?S-a ajuns ca sistemul legislativ sa devină un „stufariș” în care se ascund toate „dihaniile” si din care scapă toti „jmecherii”. Presedintele lui,”Ciordache”ce păzeste? Membrii acestui consiliu nu pot fi trasi la raspundere sau si ăstia au impunitate!?Pe seful Curtii Constitutionale nu l-am auzit niciodată zicand „ceva de dulce” despre acest organism prevazut în Constitutie,ca doar si pe ei(judecatorii CCR) cade acest „stufariș”.Ăștia fac sistematizarea legilor cum făcea Ceausescu sistematizarea oraselor.Cladirile monumentale,dacă stateau in calea lui,în „Calea Socialismului”,le daramau.Așa si ăștia,o institutie juridică daca sta in calea unor interese absconse o ciuruiesc,ca pe fundu’poligonului de tragere.Si ca sa nu se vadă(gaurile) o acoperă cu texte legislative,epuizandu-i substanta(efectul).