G4Media.ro

Rusia și China organizează exerciții navale comune

Sursa foto: Kremlin.ru

Rusia și China organizează exerciții navale comune

Rusia și China vor organiza exerciții navale comune între 21 și 27 decembrie, a anunțat luni Ministerul rus al Apărării. Exercițiile navale comune, care au loc anual din 2012, vor include tiruri de rachete și artilerie în Marea Chinei de Est, a precizat Ministerul rus al Apărării, citat de Le Figaro.

„Scopul principal al acestor exerciții este de a consolida cooperarea navală dintre Rusia și China și de a menține pacea și stabilitatea în regiunea Asia-Pacific”, potrivit sursei citate.

De la invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie, Moscova a căutat să își intensifice legăturile politice, de securitate și economice cu Beijingul și îl vede pe liderul chinez Xi Jinping ca pe un aliat cheie într-o alianță anti-occidentală. Cele două țări au semnat un parteneriat strategic „fără bariere” cu doar câteva zile înainte ca Moscova să lanseze invazia din 24 februarie în Ucraina.

Rusia a declarat că patru dintre navele sale vor lua parte la exerciții – inclusiv crucișătorul de rachete Varyag – în timp ce șase nave chinezești vor participa, împreună cu avioane și elicoptere de ambele părți. Navele rusești au părăsit luni portul Vladivostok din Orientul Îndepărtat pentru a lua parte la exercițiile de o săptămână, care încep miercuri.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Normal, intretin pacea si stabilitatea in stil pur comunist! Comunism = agresiune, minciuna, violenta si multa, multa prostie!

  2. Pe chinezoi ii poti calma doar cu sanctiuni economice,interzicerea importurilor de produse chinezesti.Asta stiu si ei dar momentan sunt pe cai mari stiu si ei ca cel putin 5-10 ani UE si SUA e dependenta de mizeriile lor.