G4Media.ro

Incidente după meciul Franța-Maroc: Ministrul de Interne cere monitorizarea „rețelelor de ultra-dreapta”…

sursa foto: Facebook/ Gerald Darmanin

Incidente după meciul Franța-Maroc: Ministrul de Interne cere monitorizarea „rețelelor de ultra-dreapta” înainte de meciurile din weekend

Ministrul francez de Interne Gérald Darmanin a cerut joi seara poliției „o monitorizare specifică a rețelelor de ultra-dreapta pentru acest weekend”, scrie franceinfo, care citează surse din anturajul ministrului.

Acesta vrea să evite noi adunări de ultra-dreapta după incidentele care au avut loc la finalul semifinalei Cupei Mondiale dintre Franța și Maroc. Leii din Atlas vor înfrunta Croația în finala mică a Cupei Mondiale, sâmbătă, 17 decembrie, înainte ca Franța să joace finala cu Argentina, duminică, 18 decembrie.

După meciul Franța-Maroc din seara zilei de miercuri, serviciile de poliție au semnalat grupări de ultra-dreapta din mai multe orașe franceze care doreau să se bată, cu scopul declarat de a „zdrobi arabii”, potrivit anturajului ministrului de interne. În total, 266 de persoane au fost arestate miercuri seară în Franța. Printre aceștia se aflau peste patruzeci de membri ai ultra-dreapta, dintre care unii erau înarmați sau pe lista de supraveghere.

Gérald Darmanin a cerut, prin urmare, o monitorizare „specială” a rețelelor de ultra-dreapta în așteptarea meciului pentru locul trei Croația-Maroc, sâmbăta aceasta. De asemenea, a fost solicitată o expertiză a serviciilor pentru a se ști dacă adunările de miercuri au fost coordonate pe întreg teritoriul Franței.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Tipic pentru stangisti. De extrema stanga au auzit ? Ca cele mai mari devastari le fac adeptii extremei stangi.