G4Media.ro

SUA plasează 36 de producători chinezi de cipuri pe lista neagră, restricționând…

Sursa foto: Unsplash / Anne Nygård

SUA plasează 36 de producători chinezi de cipuri pe lista neagră, restricționând sever accesul acestora la tehnologia americană

Departamentul american al Comerțului a plasat joi 36 de companii chineze, inclusiv producători de top de cipuri avansate pentru computere, pe „lista entităților”, restricționând sever accesul acestora la orice tehnologie americană, potrivit agenției AFP.

Măsura, care a inclus producătorii de cipuri de top Cambricon și Yangtze Memory Technologies, are ca scop limitarea „eforturilor Chinei de a obține și de a valorifica tehnologii avansate, inclusiv inteligența artificială, pentru eforturile sale de modernizare militară și pentru încălcarea drepturilor omului”, a declarat Departamentul Comerțului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. După ce ai imprăștiat prin toată china și taiwanul cea mai buna tehnologie de litografiere, te mai miri acum că SMIC face chipuri in tehnologie de 7nm ?

    • De fapt China nu dispune de niciun utilaj de litografiere performant, iar singura firma care produce asa ceva (ASML) nu o sa vanda niciodata Chinei asa ceva.
      Taiwanul da, detine, dar Taiwan nu e China. Iar daca va face parte din China nu va mai detine.

  2. Prea tarziu, prea degeaba, chinezii sunt deja autonomi pe cam tot ce tine de productie…si vor continua, au resurse si know how, ii doare la bashca…