G4Media.ro

Noua Zeelandă: Părinții refuză „sânge vaccinat” pentru bebelușul lor bolnav

sursa foto: Pexels/ Karolina Grabowska

Noua Zeelandă: Părinții refuză „sânge vaccinat” pentru bebelușul lor bolnav

Autoritățile neozeelandeze au cerut marți instanțelor de judecată să le acorde custodia unui bebeluș ai cărui părinți, temându-se că va primi sânge de la donatori vaccinați cu Covid-19, se opun unei operații de salvare a vieții. Oficialii din domeniul sănătății au declarat că au depus marți cererea în regim de urgență la Înalta Curte din Auckland, cel mai mare oraș din Noua Zeelandă, potrivit Le Figaro.

Bebelușul în vârstă de patru luni, a cărui identitate nu este dezvăluită prin ordin judecătoresc, suferă de stenoză a valvei pulmonare, o afecțiune cardiacă care necesită o intervenție chirurgicală, potrivit mamei sale. Dar operația a fost amânată deoarece părinții cer ca sângele care ar putea fi transfuzat copilului în sala de operație să provină de la donatori care nu au primit niciun vaccin cu ARN mesager Covid-19.

Solicitarea lor a fost respinsă deoarece spitalele din Noua Zeelandă nu separă sângele donat de persoanele vaccinate și cel donat de persoanele nevaccinate, deoarece niciuna dintre aceste categorii nu prezintă un risc mai mare decât cealaltă. Autoritățile au solicitat instanței custodia parțială a copilului. În cazul în care instanța le aprobă cererea, părinții vor păstra controlul asupra copilului, cu excepția îngrijirii medicale. Serviciul de sănătate a declarat că s-a adresat instanței „având în vedere interesul superior al copilului” și după „discuții îndelungate” cu familia.

Aproximativ 150 de protestatari anti-vaccinare s-au adunat marți în fața tribunalului din Auckland pentru a-și exprima sprijinul pentru părinți.

Răspunsul agresiv al Noii Zeelande la începutul pandemiei de coronavirus a fost considerat ca fiind unul dintre cele mai reușite din lume, țara înregistrând o rată scăzută a mortalității chiar înainte ca vaccinurile să fie disponibile. Dar restricțiile severe de călătorie și carantinele au fost criticate ca fiind încălcări ale libertăților și au dus la apariția unor grupuri mici, dar foarte active, împotriva vaccinurilor și a restricțiilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Meamăăă….sa vezi ce sar unicelularii aici.
    Știrea asta ar trebui interzisa în ro pt securitatea națională 🤣🤣🤣

  2. 150 de iluminati s-au strans pentru sustinere! 🤣🤣🤣

  3. Au si astia șoșocii lor. Doi părinti descreierati si o turma de imbècili care pun in pericol viata unui copil.

    • Știre !
      Șoșocaca a plecat urgent să apere bebelușul !

  4. Este absolut firesc si de asteptat sa se intample asta. Sau or fi si aia sosoci sau hauristi?

    • Nu maică, ăia 150 sunt crema inteligenței țării, oameni profunzi, care văd dincolo de aparențe! În Noua Zeelanda sunt puțini, doar câteva sute, că e țară săracă și needucată, nu sunt meleoane de academicieni cum avem noi p-acilisa, academicieni cu 4 clase care mor de foame, dar sunt doctori în virusologie, că s-au născut culți în cap.

    • @Gigi Duru Nu am treaba cu cei 150, ma refeream la parintii bebelusului. Date fiind controversele si efectele neclare, neinvestigate sau chiar ascunse, este firesc sa aiba dubii cu privire la vaccin si sa vrea binele copilului lor.

    • Nu exista nicio controversa. Doar dezinformare raspandita de rusia si prietenii lor, in cazul nostru AURarii. E mai mare riscul mai mare de a fi implicat intr-un accident auto in drum spre centrul de vaccinare decat sa ai probleme de la vaccin. Asa ca iti recomand ca de acum inainte sa stai numai in casa, ca nu se stie cand te poate lovi o masina. Da, stiu, nici sa stati in casa nu va place. In cazul asta, ghinion, cum ar zice ficusul sef.

  5. Au dreptate părinții, operația aia chirurgicala e magie alba dar vaccinul e magie neagra. Nu te joci cu cromatica.

  6. Comentariile???

  7. sincer ar trebui licenta speciala, examen si iq peste 100 ca sa faci copii.