G4Media.ro

Venezuela: Licențele date de SUA pentru Chevron sunt un pas în direcția…

Venezuela: Licențele date de SUA pentru Chevron sunt un pas în direcția bună, dar nu sunt suficiente, afirmă președintele Maduro

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat miercuri că autorizaţia dată de Statele Unite gigantului energetic american Chevron de a opera în Venezuela în pofida sancţiunilor este un pas în ‘direcţia bună’, însă liderul de la Caracas a cerut ridicarea completă a restricţiilor impuse ţării sale, relatează Agerpres conform AFP.

Licenţele pe care Washingtonul le-a acordat Chevron şi altor companii ‘merg, fără îndoială, în direcţia bună, deşi nu sunt suficiente pentru ceea ce solicită Venezuela, şi anume ridicarea completă a tuturor măsurilor coercitive unilaterale asupra industriei petroliere’, a afirmat Maduro într-o conferinţă de presă.

O serie de contracte ce vor fi semnate în curând între compania de stat PDVSA şi Chevron, în urma autorizaţiei, vor fi ‘foarte pozitive pentru ambele părţi’, a spus Maduro, fără a oferi alte detalii.

Departamentul Trezoreriei al SUA a prelungit săptămâna trecută licenţa Chevron pentru creşterea producţiei şi extinderea operaţiunilor în Venezuela, ca parte a planului de a încuraja discuţii politice între Maduro şi opoziţie în perspectiva unor alegeri prezidenţiale.

Washingtonul a spus însă în mod clar că orice progres în strategia sa de eliminare a sancţiunilor va veni numai după ce părţile vor ajunge la acorduri în ce priveşte un calendar electoral, reincluderea candidaţilor excluşi, acces pentru observatori electorali internaţionali.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Pai de ce nu scoateți singuri petrolul suveranilor? A… nu e tehnica, n-aveți știința.
    Lasă-l acolo ba ca l-or scoate urmașii voștri când se va schimba regimul și dictatura.
    Asa a făcut și Dragnea in Romania și importam gaze de Ruzzia. Deh, măcar el a făcut ceva euro.
    Romanetele sclav plătește acum de-l ustura kkuru.