G4Media.ro

Președintele Iohannis s-a întâlnit cu liderul Camerei Reprezentanților din cadrul Congresului Statelor…

Sursa foto: Captură video

Președintele Iohannis s-a întâlnit cu liderul Camerei Reprezentanților din cadrul Congresului Statelor Unite ale Americii / România vrea să joace un rol mai important în asigurarea securității energetice la nivel regional

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit joi, la Washington, D.C., cu președintele Camerei Reprezentanților din cadrul Congresului SUA, Mike Johnson, anunță Administrația Prezidențială.

”Președintele Klaus Iohannis a salutat adoptarea de către Congresul SUA a pachetului de asistență pentru Ucraina, care se adaugă sprijinului oferit de UE și de statele europene și care va avea o contribuție consistentă la prezervarea ordinii internaționale bazată pe reguli.

Președintele României a subliniat, de asemenea, angajamentul autorităților române de a consolida Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, inclusiv în domeniul securității energetice. În particular, Președintele Klaus Iohannis a evidențiat interesul României de a juca un rol mai important în asigurarea securității energetice la nivel regional.

Totodată, Președintele Klaus Iohannis a trecut în revistă evoluțiile recente din relația bilaterală, cu accent pe cooperarea în domeniul securității, evocând rolul țării noastre de furnizor de securitate”, se precizează în comunicat.

De asemenea, Iohannis a accentuat situația complexă de securitate din regiunea Mării Negre, cu relevanță transatlantică, și a salutat interesul manifestat de Congresul SUA pentru aceasta.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Bine Klaus !