G4Media.ro

Președintele Belarusului cere Ucrainei să se așeze la masă și să negocieze…

Sursa foto: Administrația Prezidențială din Belarus

Președintele Belarusului cere Ucrainei să se așeze la masă și să negocieze cu Rusia fără precondiții

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a declarat duminică, 27 noiembrie, că Kievul face o „greșeală” prin formularea de precondiții pentru negocierile cu Rusia, argumentând că astfel de precondiții nu permit începerea negocierilor, potrivit CNN.

„Greșeala ucrainenilor, a (președintelui) Volodimir Zelenski, este că încalcă principiile clasice ale procesului de negociere. Mai ales atunci când discută cu gigantul Rusia. Ei bine, nu poți pune condiții în avans”, a declarat Lukașenko în timpul unui interviu acordat televiziunii de stat ruse.

„Stați la masa negocierilor și puneți acolo toate condițiile. Iar al doilea principiu este unul clasic – compromisurile”, a spus Lukașenko.

Moscova folosește Minskul ca bază de atac pentru războiul său neprovocat împotriva Ucrainei. La începutul conflictului, președintele rus Vladimir Putin a ordonat ca trupele să intre în Ucraina prin granițele rusești și belaruse.

Belarusul a fost folosit ca o trambulină pentru multe dintre operațiunile aeriene ale Rusiei în Ucraina, potrivit informațiilor colectate de avioanele de supraveghere ale NATO. Iar cele două armate s-au coordonat în cadrul unor exerciții comune.

Zelenski a semnat un decret la începutul lunii octombrie prin care a exclus orice negocieri cu Putin.

„Suntem pregătiți pentru un dialog cu Rusia, dar cu un alt președinte al Rusiei”, a declarat Zelenski luna trecută.

În ultimele săptămâni, înalți oficiali americani au îndemnat Ucraina să semnaleze că este încă deschisă la discuții diplomatice cu Rusia.

Dar SUA nu vor împinge Ucraina fără voia ei la masa negocierilor, potrivit unor surse familiare cu discuțiile, mai ales pentru că este clar că Rusia nu a demonstrat că ar negocia cu bună credință.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. In calitate de?

    • SUA și NATO în calitate de susținători pe față ai suveranității ucrainene în fața agresiunii rusești. Ce ar fi vreo rușine?

    • Scuze, răspunsul era pentru alt articol; s-au încurcat linkurile. Hai ca am nimerit-o. 😄

  2. Îi țâțâie kurul mustăciosului.

  3. Probabil cel mai mare ticalos contemporan. Il face invidios chiar si pe putin.

  4. Il paste iadul si pe mustaciosul democrat…

  5. Lukașenko are tupeu de Borfaș….El pune condiții,un neica nimeni.💥

  6. Lukashenka nu are nici măcar calitatea de președinte. La ora actuala el este un lacheu. Nu poți vorbi despre lucruri serioase când ești tratat ca și fetița lu putin. Treaba lui este să îi tragă pielea înapoi lu putin ori de câte ori este nevoie, necesar sau pur și simplu sunat.

  7. Asta tot iese si tot o da cu negocierea si capitularea deoarece ii este teama ca daca razboiul va continua va trebui sa bage armata belorusa in razboi, altfel daca tot va refuza va fi lichidat. Singura lui scapare e sa se incheie acest razboi cat mai repede…

    • Armata Belarusului are vreo 15K de militari activi si probabil poate aduce vreo inca 30K.

    • Pai Putin i-a zis lu’

  8. Ukraina nu negociaza cu derbedeii lumii, dicatorii si teroristii. Singura cale sigura de rezolvare este ca Rusia sa plece din Ukraina si Crimea. Si sa plateasca pentru crimele de razboi.

  9. Am impresia, că asta, cam umbla toată ziua beat…boala grea, alcoolismul asta….

  10. Sa vina eventual si cu chilotii dati jos deja, asa cum sta el, presedintele Belarusului cica 🙂

  11. Din betie te trezesti!dar asta viseaza sa fie facut colonel rus de catre putin!sef de stat!zicea ca e o onoare pentru el!tembel rau!