G4Media.ro

Tiraspolul a trimis scrisori la ONU și OSCE în care acuză Chișinăul…

Sursa foto: Daniel MIHAILESCU / AFP

Tiraspolul a trimis scrisori la ONU și OSCE în care acuză Chișinăul de „strangularea economică a Transnistriei”/ Biroul de Reintegrare: „Demersurile Tiraspolului trebuie adresate Moscovei, care sacrifică regiunea, șantajând Republica Moldova”

Pretinsul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a trimis câte o scrisoare liderilor ONU, Antonio Guterres, și OSCE, Helga Maria Schmid, în care acuză Chișinăul de „strangulare economică a regiunii transnistrene și presiune energetică asupra populației”, transmite TV8.md.

Acesta cere comunității internaționale să ia măsuri urgente pentru a preveni „o catastrofă umanitară” în stânga Nistrului.

De cealaltă parte, Biroul de Reintegrare din Republica Moldova, care a venit cu o reacție în acest sens, spune că „demersurile Tiraspolului trebuie adresate Moscovei, care sacrifică regiunea, șantajând Republica Moldova”. Totodată, Biroul de Reintegrare consideră că acuzațiile Tiraspolului la adresa Chișinăului au scopul de „a tensiona situația politică din țară și din regiune, să inducă în eroare opinia publică și partenerii externi, pregătind eventual terenul pentru o nouă provocare”.

TV8.md reamintește că Republica Moldova primește în noiembrie, 5,7 milioane de metri cubi de gaze naturale pe zi de la concernul rus Gazprom, „ceea ce reprezintă 51% din volumele agreate conform contractului”. Din acestea, 3,4 milioane de metri cubi pe zi sunt livrate consumatorilor de pe malul drept al Nistrului.

Malului stâng îi revin 2,3 milioane de metri cubi pe zi. Astfel, regiunea transnistreană primește cu peste 40% mai puțin gaz decât în luna octombrie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. regimu putlerist si actiunile lui diabolice…👎👎👎👎👎👎👎👎…caderea lui e singura solutie pentru pace si liniste …‼️‼️‼️‼️‼️

  2. Ucraina poate intra cu armata in transnistria si sa o faca regiune in Odesa. Acolo aprooape ca nu au mai ramas romani (moldoveni).