G4Media.ro

SUA, Canada și Marea Britanie acuză Rusia de un complot pentru a…

Sursa foto: Photo 282616238 © Andrei F. | Dreamstime.com

SUA, Canada și Marea Britanie acuză Rusia de un complot pentru a influența rezultatul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova

Marea Britanie, SUA și Canada au acuzat Rusia de un complot pentru a interveni în rezultatul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova din octombrie, relatează Sky News.

Departamentul de Stat al SUA a afirmat într-un comunicat că Rusia a folosit dezinformarea și propaganda online pentru a alimenta tensiunile și a stârni atitudini negative față de Occident, precum și față de echipa președintei în exercițiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, care este pro-UE.

„Facem acest pas pentru a-i avertiza pe partenerii și aliații noștri democratici că actorii ruși desfășoară un complot pentru a influența rezultatele alegerilor prezidențiale din toamna anului 2024 din Republica Moldova”, se arată în comunicat.

Republica Moldova, stat în care trăiesc aproximativ 2,6 milioane de oameni, a înclinat mai mult spre Occident în ultimii ani.

La fel ca în Ucraina, Rusia subminează guvernul de acolo prin răspândirea de dezinformări și provocarea de incertitudini.

De când Rusia a invadat Ucraina, Moldova a fost zguduită de o serie de evenimente îngrijorătoare – mulți temându-se că războiul s-ar putea extinde dincolo de granița sa.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ambele tabere incearca sa influenteze lucrurile acolo. Si Rusia si Occidentul. Din toata treaba asta… Moldovenii rusofili vor avea de pierdut, „romanii” de acolo au fugit de mult in vest.