G4Media.ro

Poliția italiană a arestat o femeie șefă a mafiei și alte 48…

Sursa foto: Pixabay

Poliția italiană a arestat o femeie șefă a mafiei și alte 48 de persoane într-un raid la periferia orașului Milano / Procurorul din Milano: Femeia era „chiar mai nemiloasă decât bărbații”

Poliția a arestat marți 49 de presupuși mafioți într-un raid la periferia orașului Milano, inclusiv cinci femei, dintre care una este acuzată că a condus o unitate locală a temutei mafii ‘Ndrangheta, scrie Reuters.

Este rar ca femeile să aibă roluri de conducere în lumea dominată de bărbați a mafiei.

Femeia, acuzată că a condus o unitate ‘Ndrangheta din Rho, un oraș de la periferia orașului Milano, era „chiar mai nemiloasă decât bărbații”, a declarat procurorul din Milano, Alessandra Cerretti, într-o conferință de presă, potrivit presei locale.

Mafioții sunt acuzați, printre altele, de șantaj, trafic de droguri, violență și incendiere, a precizat poliția, adăugând că unii obișnuiau să sperie oamenii amenințându-i că le vor trimite părți din cadavre de animale.

Investigația a arătat măsura în care ‘Ndrangheta, cea mai puternică organizație mafiotă din Italia, și-a extins aria de acțiune din sudul său, din Calabria, până în nordul industrializat, a declarat Francesco Messina, directorul Direcției centrale anticrimă a poliției italiene.

Într-o operațiune separată, poliția a arestat alte 37 de persoane legate de mafia Camorra într-un raid în afara orașului Napoli, în urma unei anchete de trei ani privind extorcarea și traficul de droguri.

Subliniind temerile legate de amploarea tot mai mare a crimei organizate, guvernul italian a dizolvat marți consiliul municipal din orașul Anzio, la sud de Roma, afirmând că acesta a fost infiltrat de mafie.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...