G4Media.ro

The Defense Post: Marea Britanie și România testează capacitățile de încărcare și…

Sursa Foto: www.raf.mod.uk

The Defense Post: Marea Britanie și România testează capacitățile de încărcare și transport ale aeronavei Atlas A400M la Baza Mihail Kogălniceanu / Aeronava a transportat un sistem de rachete de artilerie de mare mobilitate HIMARS

Forța Aeriană Regală a Regatului Unit și Armata Română au evaluat capacitățile de încărcare și transport ale unei aeronave Atlas A400M, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, de pe litoralul Mării Negre, scrie The Defense Post, citată de Rador.

În timpul procesului, aeronava a transportat un sistem de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) operat de Brigada 8 Rachete Operativ Tactice din România. Demonstrația s-a încheiat cu un test la care A400M care a simulat o lovitură de rachetă și o reîncărcare finală în zbor, înainte de a se întoarce la bază.

Potrivit Royal Air Force, testul a evaluat viitoarea capacitate a flotei de transport militar a Marii Britanii de a încărca și transporta rapid sisteme de arme americane, cum ar fi HIMARS, aflate în serviciu la aliații NATO.

„Cea mai mare provocare este evaluarea inițială a oricărui vehicul necunoscut”, se arată într-o declarație a Secțiunii de transport aerian a Unității de testare și evaluare a Biroului de management al testelor.

„Atunci putem stabili dacă vehiculul se potrivește fizic, pentru a nu fi lovită nicio parte a aeronavei pe măsură ce este încărcată, pentru a nu supraîncărca capacitatea podelei sau compartimentul aeronavei și pentru a fi controlată suficient pentru zbor.” Procesul a fost condus de Escadrila LXX de la RAF Brize Norton.

Experții de la US Special Operations Command Europe au participat și ei la test în calitate de consilieri.

„Lucrul cu orice forță aliată prezintă întotdeauna diferențe subtile în modul în care funcționează. Poate fi ceva simplu, ca semnalele de triaj pe care le folosesc”, a explicat un sergent de zbor al Royal Air Force.

„În acest caz, echipajul vehiculului din SUA se antrenează pentru a încărca și controla vehiculul împreună cu comandantul de încărcare a aeronavei. Cu toate acestea, avem o echipă de mișcări desemnată pentru a dirija încărcarea.”

Pregătirea viitoarei flote A400M a Marii Britanii

În 2021, Ministerul Apărării din Regatul Unit a achiziționat un sistem de livrare aeriană de greutate medie pentru Atlas A400M, pentru a-și îmbunătăți echipamentele și capacitățile de lansare aeriană a vehiculului.

De asemenea, armata britanică a testat avionul pentru activități de parașutism, în pregătirea operațiunilor de răspuns la nivel global.
Luna aceasta, aeronava militară de transport a efectuat prima armare și realimentare în aer, cu elicopterele Merlin Mk4 ale Royal Marines din Marea Britanie.

Sursa: The Defense Post/  Autor: Rojoef Manuel / Rador

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Mare atentie la combustibil (gluma)