G4Media.ro

Adăposturile de câini din Brașov, ocupate la capacitate maximă cu animale abandonate…

Adăposturile de câini din Brașov, ocupate la capacitate maximă cu animale abandonate pe străzi / ”De foarte mult timp n-am mai ajuns în situația în care suntem acum”

Adăposturile de câini din municipiul Brașov, cu o capacitate de peste 700 de locuri, sunt pline cu animale abandonate, iar solicitările de cazare a altor patrupede găsite pe străzi sunt tot mai multe în ultima perioadă, anunță Agenția de presă Rador.

Organizațiile care gestionează adăposturile fac apel la proprietarii de câini să îi sterilizeze, cu atât mai mult cu cât, până la sfârșitul anului, sunt în derulare campanii pentru astfel de servicii oferite gratuit.

“De foarte mult timp n-am mai ajuns în situația în care suntem acum. Este vorba de extraordinar de mulți pui, cu toate că de ani de zile facem sterilizări gratuite pentru toată lumea, indiferent că sunt persoane din Brașov sau din jurul Brașovului. Totuși, parcă problema aceasta nu se mai termină și în ultima perioadă este din ce în ce mai rău. Foarte mulți câini au apărut în locuri în care n-au mai existat de mult timp animale fără stăpâni. Există și o lege care îi obligă pe toți proprietarii de câini să îi sterilizeze, să îi microcipeze și vaccineze și să-i înscrie în registrul de evidență a câinilor cu stăpân”, a explicat vicepreşedintele Asociaţiei Milioane de Prieteni, Paula Ciotloş.

Nu doar câinii, mulți aduși în portbagaje din alte zone ale țării și lăsați liberi pe străzile Brașovului, creează probleme, ci și pisicile.

“S-au înmulțit și acestea necontrolat. Din păcate, pentru acestea nu există o lege, însă dacă avem un pic de suflet și de umanitate, facem același lucru și pentru pisici: le sterilizăm. Este campanie pe tot parcursul anului, gratuită și la adăpostul nostru, adăpostul AMP Victory din Triaj și la adăpostul public din Stupini și nu putem decât să îndemnăm oamenii să sterilizeze animalul de companie. Nu avem cum să scăpăm de problemă și oamenii trebuie să înțeleagă că sterilizarea este singura soluție umană, etică, morală, prin care putem să scădem numărul animalelor care suferă”, a adăugat Paula Ciotloș.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Iată, nici când au sterilizari gratuite nu fac fata. Ce sa mai zici de județele unde rar se fac campanii de sterilizari. E un consilier in BV – Lucian Rad- care a lansat o campanie de verificat aceasta “obligație” de sterilizare. Ca una e obligația și alta e executarea ei. Romanul, dacă nu pui și parul lângă obligație, se face ca nu o vede. Deci autoritățile sa se ia după acel consilier cu poliție și DSV și sa treacă la sfânta amenda. Ca au trecut 7 ani de când obligația trebuia deja aplicată la modul general.

    • Am un vecin bogat care iubeste pisicile, e plin de castroane cu mancare la el in curte, si de doua ori pe an pisicile pecare le hraneste se inmultesc. Il doare la basca ca nu sunt sterilizate, e turma de pisici pe strada. Ii fac pisicile “ nepoti” peste nepoti. Cam asa vede el situatia. Nu mai vezi pasari prin zona, au infulecat tot, desi au bobite…

  2. Sterilizarea ar trebui să fie ultima soluție. Ascultați sfaturile medicilor veterinari: NU vă mai lăsați animalele libere pe stradă, NU vă mai luați animale dacă nu vreți să aveți grijă de ele.
    Nu e ca și cum fac pui cu aerul. Fac pui pentru că sunt lăsate libere în neștire.

  3. Nu înțeleg de ce s-a aglomerat, parcă știam că dacă după un timp nu sunt revendicați sunt euthanasiați. Nu e lege?!