G4Media.ro

Germania promite mai multe sisteme moderne de apărare antiaeriană pentru Ucraina, inclusiv…

Sursa foto: en.missilery.info

Germania promite mai multe sisteme moderne de apărare antiaeriană pentru Ucraina, inclusiv IRIS-T SLM

Germania s-a angajat joi să trimită sprijin militar suplimentar Ucrainei, inclusiv trei sisteme cruciale de apărare aeriană IRIS-T SLM și o rachetă IRIS-T, potrivit unui comunicat publicat de guvernul german, citat de CNN.

Kievul a făcut apel la mai multe unități germane IRIS-T SLM la sfârșitul lunii octombrie, în urma unor zile de atacuri grele cu rachete rusești. Președintele german Frank-Walter Steinmeier a descris sistemul de înaltă tehnologie IRIS-T SLM ca fiind „unul dintre cele mai moderne sisteme de apărare aeriană din lume” în timpul unei vizite în Ucraina la sfârșitul lunii octombrie.

Germania a livrat deja un sistem de rachete aer-aer IRIS-T SLM Ucrainei.

Berlinul a mai spus că va furniza Kievului 42 de tancuri de deminare; patru sisteme mobile și protejate de deminare; patru sisteme mobile, telecomandate și protejate de deminare; și cinci sisteme mobile de recunoaștere pe vehicule, potrivit comunicatului guvernului german.

Guvernul german nu a furnizat datele de livrare decât după ce a predat armamentul și proviziile, se arată în comunicat.

De asemenea, Germania a anunțat că a livrat Kievului, în cursul săptămânii trecute, un număr nespecificat de rachete IRIS-T SLM, 30 de vehicule blindate de mobilitate a infanteriei (DINGO), patru senzori antidronă și dispozitive de bruiaj suplimentare, cinci unități M1070 Oshkosh de transport de tancuri cu tractor M1070 și un camion de ridicare suplimentar.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...