G4Media.ro

Partidul Conservator al lui Sunak, devansat pentru prima oară de Partidul antimigraţie…

Sursa Foto: Facebook/ Nigel Farage

Partidul Conservator al lui Sunak, devansat pentru prima oară de Partidul antimigraţie Reform UK al lui Farage în intenţiile de vot / YouGov evocă un ”cutremur”

Partidul Conservator (Tories) al premierului britanic Rishi Sunak este devansat pentru prima oară într-un sondaj de către Partidul Reform UK (antimigraţie) al lui Nigel Farage, iar Institutul YouGov evocă un ”cutremur” în pofida unui scor strâns între cele două formaţiuni, relatează AFP, transmite News.ro.

Potrivit acestei anchete, efectuate pentru Times, care a publicat-o joi seara, realizată asupra a 2.211 persoane, Partiul Laburist (Labour) rămâne cu mult în frunte, creditat cu 37% (cu un punct mai puţin decât în precedentul sondaj) în intenţiile de vot în alegerile legislarive de la 4 iulie.

Urmează Reform UK cu 19% în intenţiile de vot (cu două puncte în plus) şi Tories cu 18% (neschimbat).

”Noi suntem, în prezent, opoziţia faţă de partidul Laburist”, a trâmbiţat  Nigel Farage, şeful celui mai de dreapta partid pe eşicherul politic britanic, în deschiderea unei dezbateri, joi seara, la postul ITV.

Avansul Reform UK se situează în marja de eroare.

Însă Institutul YouGov estimează că e nevoie de timp pentru a spune dacă partidul îşi poate ”menţine sau îmbunătăţi poziţia împotriva conservatorilor”.

”Poate ar fi mai corect să spunem că, în acest stadiu” cele două partide sunt ”cot la cot”, însă chiar şi aşa această schimbare reprezintă un ”cutremur” în ”peisajul electoral”.

Conservatorii, care se află la putere de 14 ani, sunt atât de epuizaţi încât ministrul Apărării Grant Shapps a avertizat recent cu privire la riscul ca Partidul Laburist să obţină în Parlament o ”supermajoritate”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Cred ca Nigel Farage este poate cea mai toxic politician pe care l-au avut englezii in ultimii ani. Interesant este ca in continuare atrage destul de multi „urmaritori” care in realitate sunt cei care au pierdut cel mai mult de pe urma Brexit-ului.

  2. Societățile occidentale s-au autosabotat decenii la rând acceptând imigranți în special din afara Europei şi permițând Chinei să le fure know-how-ul în goana după profit.

  3. Și ăștia-s prostiți ca și americanii, Sunak este cel mai bun prim ministru al lor din ultimii 10 ani(și nu au fost puțini) cum și Biden este cel mai performant președinte din ultimii 50 de ani, oamenilor li s-a urât cu binele, care-mi e că un război mondial e după colț, sau dacă nu măcar colapsul civilizației occidentale; și asta nu din cauza politicienilor ci chiar din cauza oamenilor de rând care pun botul la orice prostie citită pe net și se înfruptă cu ură.

  4. Bre, degeaba are 18% ca are 0 sau 1 Parlamentar eligibil partidul(probabil chiar el) in timp ce Tories vor trimite peste 120 fiind vot uninominal.

  5. YouGov nu e institut. Redactia mai trebuie sa studieze engleza ca sa inteleaga 100% articolele in engleza.