G4Media.ro

Primul pacient preluat cu elicopterul SMURD de pe heliportul SJU Bacău: o…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Primul pacient preluat cu elicopterul SMURD de pe heliportul SJU Bacău: o femeie cu infarct miocardic sever / ”Transportul pe calea aerului va dura doar 20 de minute, faţă de peste 2 ore pe rutier”

Luni a fost preluat primul pacient cu elicopterul SMURD de pe heliportul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, investiţie inaugurată în urmă cu o săptămână, anunță Agerpres.

Este vorba de o femeie în vârstă de 77 ani care a suferit un infarct miocardic sever şi care a fost transportată la Spitalul Clinic „C.I. Parhon”.

„Transportul pe calea aerului va dura doar 20 de minute, faţă de peste 2 ore pe rutier. În ciuda vocilor iresponsabile şi denigratoare la adresa SJU, unele care au depus anterior jurământul lui Hippocrate, iată ca obiectivele finanţate aici cu fonduri europene – în special pe zona de intervenţii de urgenţă – îşi dovedesc utilitatea de care nu cred că se mai poate îndoi niciun om rezonabil în gândire”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Valentin Ivancea.

Prefectul Lucian-Gabriel Bogdănel a salutat faptul că SJU Bacău are un heliport care vine în sprijinul pacienţilor care au nevoie de un transfer rapid la clinici de specialitate.

„Sănătatea este o cursă care nu se încheie niciodată. Este o luptă contracronometru, în care implicarea face diferenţa între un pacient salvat şi unul pierdut. La hotarul dintre viaţă şi moarte, când fiecare secundă cântăreşte decisiv, intervenţia medicală promptă este hotărâtoare”, a subliniat prefectul Lucian-Gabriel Bogdănel.

Heliportul de la SJU Bacău face parte din proiectul de modernizare a Unităţii de Primiri Urgenţe finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional.

Bugetul total al proiectului a fost de 13 milioane lei din care 4,7 milioane lei au fost fonduri europene, 1,9 milioane lei fonduri guvernamentale şi 6,7 milioane lei fonduri de la CJ Bacău.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Bun venit în lumea normală….
    Din Românika, țară de lumea a treia, pare că s-a descoperit apa caldă!!!!