G4Media.ro

Imediat după ce a anunțat sfârșitul mobilizării parțiale, Rusia a demarat campania…

Sursa foto: Juan BARRETO / AFP

Imediat după ce a anunțat sfârșitul mobilizării parțiale, Rusia a demarat campania semestrială de recrutare

Moscova a lansat marți campania semestrială de recrutare de toamnă, imediat după ce ministerul Apărării a anunțat încheierea mobilizării parțiale decretate de Vladimir Putin, iar unii experți consideră că asistăm la o campanie de „mobilizare sub acoperire”, potrivit Sky News.

Think-tank-ul Institutul pentru Studiul Războiului a precizat că Moscova a anunțat marți chemarea la recrutarea de toamnă a 120.000 de bărbați.

Anunțul a venit după ce ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a insistat că „mobilizarea parțială” a 300.000 de rezerviști din Rusia s-a încheiat.

ISW a declarat:

  • „Numeroase surse rusești au raportat că ofițerii de înrolare ruși continuă să mobilizeze oameni în ciuda anunțurilor anterioare ale domnului Șoigu privind încheierea mobilizării parțiale și trecerea la perioada de recrutare în 28 octombrie.
  • „Surse locale rusești au raportat cazuri de bărbați care au primit notificări de mobilizare în Tiumen și Sankt Petersburg începând cu 31 octombrie.
  • „Districtul militar central rus (CMD) ar fi declarat jurnaliștilor de la un post rusesc că procesele de mobilizare vor continua în întreaga Rusie până când președintele rus Vladimir Putin va semna un decret de încheiere a perioadei de mobilizare.”

Kremlinul a declarat ieri că un decret nu este necesar.

Potrivit ISW, „autoritățile ucrainene din Melitopol și Mariupol au raportat, de asemenea, că autoritățile de ocupație rusești continuă să constrângă ucrainenii să se angajeze în batalioane de voluntari și unități de apărare teritorială”.

Inițial, oficialii ruși au susținut că mobilizarea parțială îi va afecta doar pe cei cu experiență militară, însumând aproximativ 300.000 de oameni. Ea a declanșat o migrație în masă a tinerilor ruși care se temeau că vor fi trimiși pe front

ISW notează că Rusia a efectuat chemări semestriale la recrutare de zeci de ani și „ar trebui să fie capabilă să execute acest proces în mod eficient”.

Orice problemă care ar apărea în cadrul acestui proces ar „indica probabil că mobilizarea parțială și războiul din Ucraina au complicat o procedură standard”, a mai spus ISW.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. carne de tun .. pana la 200.000.000 e loc pentru a satisface mintea bolnava a lui put(sta)lin