G4Media.ro

Un politician rus îndeamnă instituțiile de stat să nu mai folosească WhatsApp

Un politician rus îndeamnă instituțiile de stat să nu mai folosească WhatsApp

Un politician rus a îndemnat instituțiile de stat să nu mai folosească mesageria WhatsApp, în timp ce țara încearcă să se desprindă de tehnologia occidentală, potrivit Le Monde.

Meta, proprietarul WhatsApp, a fost găsit vinovat de „activitate extremistă” în Rusia în luna martie și ulterior a fost adăugat pe lista de „teroriști și extremiști” a agenției de monitorizare financiară Rosfinmonitoring.

Avocatul lui Meta a declarat în instanță că gigantul IT nu desfășoară activități extremiste și că este împotriva rusofobiei.

Rusia a blocat Facebook și Instagram ale Meta în luna martie, obiectând restricțiile impuse presei ruse și unele postări permise de utilizatorii din Ucraina.

Utilizată pe scară largă în rândul rușilor, WhatsApp a rămas întotdeauna disponibilă, dar Anton Gorelkin, șeful adjunct al Comisiei pentru politica informațională a Parlamentului rus, a declarat astăzi că el personal va șterge aplicația și a recomandat o interdicție mai largă.

„Cred că este necesar să introducem o interdicție totală a utilizării WhatsApp în scopuri oficiale de către angajații statului rus și ai municipalităților”, a scris Gorelkin pe Telegram, un messenger alternativ foarte popular în Rusia.

„Nu contează dacă este o alternativă rusă sau din Dubai – principalul lucru este că nu aparține unei companii care participă în mod deschis la războiul informațional împotriva țării noastre și este inclusă pe lista organizațiilor teroriste și extremiste.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Nu aveți nimic la fel de bun în haznaua voastră, Rusia.

  2. Cunoaștem tovarăși, „agenturili”…😂😂😂😂😂