G4Media.ro

SUA avertizează că vor impune sancțiuni persoanelor, țărilor și companiilor care furnizează…

Foto: Trezoreria Statelor unite ale Americii (Foto: Sealy j via Wikipedia)

SUA avertizează că vor impune sancțiuni persoanelor, țărilor și companiilor care furnizează muniție Rusiei

Statele Unite pot impune sancțiuni persoanelor, țărilor și companiilor care furnizează muniție Rusiei sau care sprijină complexul său militar industrial, a subliniat vineri Departamentul Trezoreriei SUA, citat de Sky News.

Secretarul adjunct al Trezoreriei, Wally Adeyemo, în cadrul unei reuniuni cu oficiali din 32 de țări care a avut ca subiect discutarea sancțiunilor împotriva Rusiei, a declarat că departamentul va emite îndrumări pentru a clarifica faptul că Washingtonul este dispus și capabil să impună o astfel de represiune.

„În această dimineață, Biroul de control al activelor străine al Trezoreriei va emite îndrumări care să clarifice faptul că suntem dispuși și capabili să sancționăm persoanele, companiile sau țările care furnizează muniție Rusiei sau care sprijină complexul militar-industrial rusesc”, a declarat Adeyemo în comentariile publicate de Trezorerie.

Biroul pentru controlul activelor străine (OFAC) și Biroul pentru Industrie și Securitate al Departamentului de Comerț vor emite, de asemenea, o alertă „complexului militar-industrial rus și riscurile pentru cei care furnizează sprijin material pentru invazia Rusiei în Ucraina”, a adăugat el.

Washingtonul a impus mai multe seturi de sancțiuni împotriva Rusia ca răspuns la invazia sa din 24 februarie din Ucraina, care a ucis sau rănit mii de oameni și a redus orașele ucrainene la ruine.

Întrebat cât de mult mai mult ar putea face aliații occidentali pentru a crește presiunea asupra Rusiei, un oficial european din domeniul finanțelor a declarat: „Putem extinde lista persoanelor care se află sub sancțiuni. Putem extinde numărul de bunuri care au restricții la export”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nespălați de iranieni trimit mii de drone în mordor. Și sunt complici la crimele de război a lui putler.