G4Media.ro

87 de percheziții la sediile companiei Delgaz Grid, suspectată că a falsificat…

87 de percheziții la sediile companiei Delgaz Grid, suspectată că a falsificat datele ca să mărească artificial tarifele pentru clienți

Polițiștii de investigare a criminalității economice din Alba au făcut astăzi 87 de percheziții în 20 de județe și municipiul București la sediile unei companii de distribuție de gaze, potrivit unui comunicat al IJP Alba. Polițiștii suspectează că firma ar fi falsificat datele, astfel încât să raporteze pierderi și să poată majora artificial tarifele plătite de clienți.

E vorba despre compania Delgaz Grid, firma de distribuție de gaze și electricitate a concernului german EOn, potrivit surselor G4media.ro.

Polițiștii investighează posibile fapte de înșelăciune, fals intelectual și uz de fals.

Autoritățile suspectează că, în perioada 2018 – 2019, firma de distribuție ar fi modificat anumiți indicatori, raportând un număr mai mare de defecte cu pierderi de gaze naturale.

În acest fel, compania ar fi crescut, în mod artificial, consumul tehnologic transmis către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), care ar fi acceptat creșterea tarifelor de distribuție a gazelor naturale proporțional cu pierderile raportate.

Poliția susține că tarifele au crescut în acest fel cu 10,4%.

Prin transmiterea acestor date, societatea de distribuție a gazului ar fi indus în eroare instituția care reglementează activitatea în acest domeniu, iar acest lucru ar fi condus la stabilirea unor tarife eronate de distribuție a gazelor naturale.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au făcut percheziții în județele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Cluj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui și municipiul București.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Bai, in momentul in care ne afecteaza pe noi toti-romanii-de ce nu comunicati CINE ESTE??????

  2. Așea, pen’că i-a deranjat pe ăia de la autoritatea p.lii, s-au sesizat și i-au percheziționat. Sunt curios cum își vor recupera oamenii simpli banii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.