G4Media.ro

Serviciul de informații militare al Ucrainei: Rusia are suficiente rachete pentru încă…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Ukrainian Air Force

Serviciul de informații militare al Ucrainei: Rusia are suficiente rachete pentru încă două sau trei lovituri masive

Reprezentantul Direcției principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Vadim Skibitski, a declarat, citând date operaționale, că Rusia are o rezervă suficientă de rachete pentru încă două sau trei lovituri masive de aproximativ 80 de rachete fiecare, transmite BBC.

Potrivit acestuia, rușii au lansat deja stocul lor strategic de arme, care, conform reglementărilor, reprezintă 30% din numărul total de rachete disponibile.

„Ei trebuie să își refacă stocurile. Acest lucru explică, de altfel, de ce se găsesc acum multe fragmente de rachete fabricate în 2022, inclusiv în al treilea trimestru. Acest lucru sugerează că acestea merg imediat la trupe (direct) din producție”, a declarat Skibitski.

Potrivit serviciilor de informații ucrainene, Rusia este capabilă să producă până la 30 de unități de rachete de croazieră Kh-101 și 15-20 de Kalibrov pe lună pentru a reface stocurile.

Rusia nu dezvăluie stocurile sale de arme și capacitatea industriei de a le produce. Experții independenți consideră, de asemenea, că stocurile de arme ale Rusiei, în special cele de înaltă precizie, sunt în scădere, dar este imposibil de verificat cifrele specifice citate de Skibitski.

Armata rusă va încerca să compenseze lipsa rachetelor de înaltă precizie prin combinarea acestora cu X-22, S-300 și drone kamikaze, potrivit Direcției principale de informații a Ministerului ucrainean al Apărării.

În ceea ce privește dronele, potrivit lui Skibitski, Rusia a folosit deja aproximativ 660 din cele 1.750 comandate de Iran.

Dar utilizarea dronelor poate fi foarte dificilă odată cu apariția înghețului, a precizat Vadim Skibitski.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. Astea nou fabricate sunt cu cip-uri Albalux si Beko, funcționează pe principiul centrifugării, dau câteva zeci de rotocoale sa zăpăcească protecția antiracheta ucraineana.

  2. E de anul trecut. Încă două…încă două…pan’ la 49.

  3. Rusia abia fabrică rachete, ce putere a fost și ce rău a ajuns.

  4. Cred că NATO ar trebui să doteze cu rachete echivalente cu ce trag rușii pe ucraineni. Vine valul rusesc, cade valul de rachete in zonele de unde au plecat atacurile si tot pe infrastructura.
    Vine valul de drone iraniene, pleacă valul de drone americane, până înțeleg.

    • Nu, nu înțeleg. Nu le pasa.

    • @vct păi parcă le păsa când le-au omorât 1000 de soldați in cazarmă, la fel și lui Prigojin cand vizita mormanele de morți!

  5. „De la începutul anului 2023, Ucraina a primit doar 20 de HIMARS de la SUA. Deci în 4 zile 20 de himars? Propaganda ucrainsky nu s-a trezit din beție?

  6. Decât un HIMARS…..

  7. Nazist clar e putin – el e singurul care declama discursuri naziste – dar daca te aude ca l-ai facut bufon, trebuie sa te gandesti sa-ti schimbi contractul

  8. rachetele Kalibrov sunt de fapt, Kalibr… ti s-a parut mai rusesc numele de Kalibrov? :))))

    • O fi genitiv; „Rachetele lui calibru”

    • La cum a ajuns putin, mai corect se poate spune „rachetele lui calicu”.

  9. Am așa, un filing ca rusii, vor reataca Kiev… Dar vor acolo un Stalingrad pe invers… Sa nu mai cedeze ușor. Bătăile astea de prin margini, cu niște colibe dărâmate, sunt doar praf in ochi. Nu știu ce vor obține, dar”Slava Ucraina „…

  10. Au destule dar nu de o putere mare. Ei demontează rachetele sistemelor antiaeriene S 300 ce impânzesc toată Rusia cât de mare. Ele sunt suficient de precise dar nu atât de distructive pentru că aniaerian nu ai nevoie de explozii puternice. Au fost construite ca rachete sol – aer nu sol – sol.

  11. Rusia nu va ceda niciodată.sunt obligați să câștige altfel sunt terminați că națiune.nu puțin hotărăște.el doar executa ce i se impune.razboiu se va încheia imediat ce veștu renunță să mai pună arme în sufrageria rusiei.din acest război doar americanii au de câștigat.dar ursu va rămâne urs.

  12. 1. de prin aprilie nu mai rachete (si de atunci au lansat vreo 1000)
    2. de prin aprilie Putin are cancer si moare (si el tot tantos e – seful Cia o zice)
    3. de prin aprilie nu mai au tancuri rusii (au trimis deja vreo 300 ultimul tip pt ce va urma)
    4. nu mai au soldati (dar ucrainienii sunt in impas ..cu 150mii rusi care inca asteapta ordinul…)
    …..
    si de atunci vreo 200mii ucrainieni sunt game off (cumulat)…cum o fi la anu pe vremea asta? nu degeaba sunt antrenamente la 100km…scopul e game over Ucraina

  13. Europa și America sunt conștiente că singura șansă a omenirii este că Rusia să piardă războiul.
    Nu văd Rusia capabilă să țină piept întregului NATO dacă acesta va arunca în luptă armament de ultimă generație.
    O Rusie înfrântă va fi terminată definitiv. Și dacă Ucraina va primi arme de atac cu rază lungă de acțiune cu care să lovească în interiorul Rusiei va fi sfârșitul glorioasei armate roșii.