G4Media.ro

62 de cetăţeni străini din Irak, Siria, Somalia sau Sri Lanka, depistați…

62 de cetăţeni străini din Irak, Siria, Somalia sau Sri Lanka, depistați la punctele de frontieră Borș şi Nădlac, ascunși în automarfare

Polițiștii de frontieră au depistat, în ultimele 24 de ore, 62 de cetățeni străini care încercau să treacă ilegal granița cu Ungaria în punctele Borș și Nădlac. Persoanele ascunse în automarfare .

„Ieri, în jurul orei 19.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, un cetăţean turc, conducând un automarfar înmatriculat în Turcia. Acesta transporta mobilier pe ruta România-Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit doisprezece cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Borș, pentru cercetări, iar în cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că persoanele sunt cetățeni din Irak și Siria, opt adulți cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani și patru minori cu vârste cuprinse între 2 și 16 ani”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier condus de un cetățean român. Şoferul transporta baloți de paie pe ruta România-Spania, iar în urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au fost descoperiţi, ascunşi în interiorul compartimentului de marfă, treizeci și cinci de cetăţeni străini.

„În cadrul verificărilor s-a constatat că persoanele sunt cetățeni din Afganistan, Eritreea, Sri Lanka, Somalia, Bangladesh și Etiopia cu vârste cuprinse între 15 şi 48 de ani, solicitanți de azil în țara noastră. Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, într-un microbuz condus de un cetăţean român, poliţiştii de frontieră au depistat, ascunşi într-un locaș special amenajat, trei cetățeni din Siria, cu vârste cuprinse între 20 și 33 de ani, solicitanți de azil în România”, mai transmite sursa citată.

Acţiuni similare s-au derulat şi la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, în urma cărora poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a două ansambluri rutiere conduse de un cetățean ucrainean, respectiv un român. Aceștia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, cherestea și hârtie pentru societăți comerciale din Franța.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentele pentru marfă, doisprezece cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Afganistan și Pakistan, cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani, solicitanți de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

sursa foto: Poliția de Frontieră

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Încă odată asemenea tip de descoperire la „IEȘIREA” din românia. Dar tirurile astea din turcia pe unde reușesc să intre în țară? Cum niciodată nu reușește nimeni să îi descopere la punctele de intrare? Dovada clară încă odată că vameșii din punctele de intrare sunt profund corupți și pt șpaga aferentă permit intrarea în țară acestor elemente. Dacă nu se iau măsuri urgente pt restabilirea regulilor la granițele noastre vom ajunge invadați. Dar se pare totuși că nimeni nu este interesat să se uite un pic pe acolo. La noi se pare că încă avem lupii paznici la stână.

  2. E simplu ca o cafea sa ai caini la frontiere sa depisteze imigrantii/drogurile/explozibili.
    Le dai drumu rezolva niste masini le dai drumu la control vama si tot asa.
    Detectoare de miscare pe unde sunt depistati ca intra si pac 0 celule cu teroristi islamici in EU.
    Dar nah cu cine mai faci stirile.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.