G4Media.ro

Gazprom a acceptat să aștepte plata avansului din partea Moldovei până la…

Sursa foto: Facebook/ Gazprom

Gazprom a acceptat să aștepte plata avansului din partea Moldovei până la 1 septembrie

Gazprom a fost de acord să aștepte până la 1 septembrie o plată în avans din partea Moldovei pentru livrările de gaze din august, a anunțat compania rusă, citată de agenția rusă Interfax.

„JSC „Moldovagaz” nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale față de PJSC „Gazprom” de a achita un avans pentru livrările de gaze în august 2022. În acest sens, „Moldovagaz” s-a adresat la „Gazprom” cu solicitarea de a amâna plata avansului până la 1 septembrie 2022. Gazprom a decis să accepte în mod excepțional această solicitare”, a precizat gigantul rus, într-un comunicat.

Potrivit termenilor contractului, până la data de 20 a fiecărei luni, „Moldovagaz” este obligată să achite integral costul gazelor naturale consumate în luna precedentă și 50% din costul gazelor contractate pentru luna curentă.

Anterior, partea moldovenească a comunicat deja că până la sfârșitul zilei de luni nu va putea achita 50% din plata în avans pentru gazele naturale de la Gazprom pentru luna august. „Moldovagaz” a solicitat de la „Gazprom” o amânare a plății în avans.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...