G4Media.ro

USR a depus la CCR o sesizare de neconstituționalitate legată de numirea…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

USR a depus la CCR o sesizare de neconstituționalitate legată de numirea lui Bogdan Licu în funcția de judecător la CCR

Deputații USR au depus miercuri la Curtea Constituțională o sesizare cu privire la hotărârea Camerei Deputaților prin care Bogdan Licu a fost numit judecător la CCR.

În sesizarea depusă la CCR, USR susține că Licu ”nu îndeplinește unul dintre criteriile constituționale, respectiv cel al pregătirii juridice superioare și nu a respectat unul dintre criteriile legale ridicat la rang constituțional, nedepunând documente oficiale cu privire la studiile absolvite necesare pentru ocuparea unei funcții în această autoritate constituțională”.

Deputații USR susțin că la dosarul de candidatură nu există documente oficiale care să ateste faptul absolvirii de către candidat a unei instituții de învățământ juridic superior și a obținerii diplomei de licență. ”În lipsa lor, nu a putut fi verificată în mod efectiv îndeplinirea condiției de numire nici de către Comisia juridică chemată să întocmească raportul potrivit art. 5 alin. (5) ultima teză din Legea nr. 47/1992, nici de către deputații chemați să se exprime prin vot asupra numirii, pe baza raportului Comisie juridice, conform art. 5 alin. (4) din Legea nr. 47/1992 și nu ar putea fi verificată nici de către Curtea Constituțională sesizată în prezenta speță cu privire la constituționalitatea hotărârii adoptată de plenul Camerei Deputaților”. (Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media)

Bogdan Licu a fost votat marți de Camera Deputaților judecător la CCR, iar hotărârea a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Citește aici sesizarea depusă de USR

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

  1. Plecati acas bai USRistilor ati gresit tara in card sa faceti politica, in Romania saracia Europei USL “rulz” pe vecie peste prostime

    • Cam așa e, la așa popor, așa conducere.

    • „Îmi pedepsesc mâna dreaptă că i-a dat peste deget la stânga când mi-am bătut un cui în talpă”

    • Dacă nu are la dosar diploma de Licență
      Și notele obținute este clar…
      Ca a plătit și asta o facultate privata și nu a fost la cursuri
      Sau note puse din burtă…
      Politic unde a ajuns și omul ăsta ..
      Fără pregătire superioara juridică.
      Auzi …Mai la
      Spiru HARET…
      UNDE TOTI ANALFABETII CU
      2.000 DE LEI
      FAC FACULTATE…
      BRAVOS națiune de incompetenți
      Ați votat PSD
      Sa pună judecător…
      Un …om ca și a plătit diplomă..
      Am înțeles ca și aici are
      Nota 5 și 6
      La Drept penal…
      Vai de capul lui de judecător.
      Vai de noi cine judeca la ccr

  2. USR-istii sunt niste idioți.

  3. iar merg leftarzii cu jalba în proțap la Dorneanu, să se milogească

  4. Bă Licu ăla de la ciuma roșie e o loază,insa userist ii danilet, ionel, zdrula sun t niște distruși. Săracii usr iști au fost torturați în copilărie!

  5. Daca USR ar fi facut plangere la parchet cum ca Ciolacu si Simion se afla intr-o masina cu furtunele la frane taiate la fel ar fi reactionat acesti postaci.Doar pentru ca este vorba de USR.
    Nu mai tin cont de nimic,ataca,nu conteaza ca li se vad chisicurile de bani din locul unde se afla si ce-a mai ramas din creier.Ataca pentru ca atacul este cea mai buna aparare in fata singurului pericol real pentru ei:USR.Golul in poarta lor,in acest context,inseamna catuse pentru stapanii lor.
    Aceasta contestatie la CCR este cea mai inteligenta actiune a unui partid politic din Romania post-decembrista.Va pune intr-o mare dificultate Curtea Constitutionala,poate cea mai mare de pana acum.Daca nu se eschiveaza,prin tergiversarea ei,e posibil ca la mijloc sa fie vorba despre un joc(aruncarea mingiei la fileu)pentru spalarea imaginii lui Dorneanu,daca nu,respingerea ei ar echivala cu anihilarea textului constitutional si implicit a statului de drept.Oricat de inventivi ar fi,judecatorii nu au argumente juridice pertinente sa o respinga,fara sa comita un abuz de putre(de serviciu) urias.

  6. In ce priveste numirea lui Licu, USR ar perfecta dreptate. Individul ala nu merita sa fie nici macar avocat din oficiu pt hotii de buzunare.
    Dar in ce priveste sustinerea lui Danilet, USR a cam gresit. Sa propui la CCR un judecator care tocmai a fost exclus din magistratura e mai mult decat absurd.

  7. Cum o fi mai deontologic? Sa numesti o nulitate ca Danilet sau un escroc ca Licu? Inca odata se dovedeste ca oengeul toxic si extremis USR e format din nulitati!

  8. Românii, în general, au un simț al umorului extrem de dezvoltat. Este absolut sigur că mămăliga nu explodează, iar prostia nu are limite.