G4Media.ro

Stelian Ion: Ministrul Cătălin Predoiu trebuie să își dea demisia! Avizul Comisiei…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Stelian Ion: Ministrul Cătălin Predoiu trebuie să își dea demisia! Avizul Comisiei de la Veneția scoate la iveală minciunile sfruntate ale ministrului, toxicitatea proiectului care amputează competența DNA și DIICOT

Fostul ministru al justiției, Stelian Ion (USR) cere demisia ministrului justiției, Cătălin Predoiu, după publicarea avizului Comisiei de la Veneția în legătură cu proiectul de lege privind desființarea Secției Speciale. Stelin Ion scrie că noua rețea de investigare a infracțiunilor din justiție promovată de Predoiu este în locul Secției Speciale este dur criticată, în principal pentru că nu restabilește competențele DNA și DIICOT.

”Avizul scoate la iveală minciunile sfruntate ale ministrului, toxicitatea proiectului care amputează competența DNA și DIICOT și disprețul manifestat de către Predoiu, Iohannis și pesediști față de instituțiile europene și de angajamentele internaționale ale României”, scrie fostul ministru al justiției pe Facebook.

Redăm mai jos postarea integral:

”Ministrul Cătălin Predoiu trebuie să își dea demisia!

Astăzi a fost emis avizul Comisiei de la Veneția cu privire la proiectul lui Predoiu de înlocuire a SIIJ cu RIIJ. Avizul scoate la iveală minciunile sfruntate ale ministrului, toxicitatea proiectului care amputează competența DNA și DIICOT și disprețul manifestat de către Predoiu, Iohannis și pesediști față de instituțiile europene și de angajamentele internaționale ale României.

Noua rețea de investigare a infracțiunilor din justiție promovată de Cătălin Predoiu în locul SIIJ este dur criticată de Comisia de la Veneția, în avizul Comisiei publicat astăzi, în principal pentru că nu restabilește competențele DNA și DIICOT în ceea ce privește infracțiunile săvârșite de judecători și procurori.

Precizează negru pe alb Comisia de la Veneția că proiectul de desființare a SIIJ promovat anul trecut, când exercitam funcția de ministru al justiției, era cel corect și recomandă refacerea competențelor DNA și DIICOT.

Comisia de la Veneția este îngrijorată și de faptul că noua structură nu va fi fundamental diferită față de SIIJ, de modalitatea de numire a procurorilor și de faptul că proiectul lui Predoiu nu prevede o procedură de selecție care să asigure o competiție.

De asemenea, Comisia de la Veneția critică aspru și graba cu care a fost promovată de către Predoiu, votată în parlament și apoi promulgată de către Iohannis legea de reorganizare a SIIJ, fără a se aștepta acest aviz.

Predoiu a propus coaliției PSD PNL UDMR un proiect contrar standardelor europene privind independenta justiției și creează o structură de presiune si intimidare a magistraților. Iar Klaus Iohannis nu a avut nimic de obiectat.

Ministrul Predoiu și președintele Iohannis au găsit de cuviință că acum este momentul să dea o lovitură sub centură luptei împotriva corupției, când toată lumea este îngrijorată de războiul din Ucraina și de efectele acestuia și nu mai este atentă la jocurile murdare ale coaliției PSD-PNL-UDMR.

Deși aveau informații clare că proiectul este împotriva normelor europene și că avizul Comisiei de la Venetia va sancționa noile prevederi, Predoiu și Iohannis au insitat să fie adoptat și promulgat, intrând rapid în vigoare înainte de adoptarea avizului Comisiei de la Veneția.

Ministrul Predoiu și președintele Iohannis au acționat cu premeditare, fiind interesați mai mult de crearea unei umbrele de protecție a politicienilor corupți și a magistraților care ar putea să îi ajute să nu răspundă în fața legii.

Este extrem de grav că la cel mai înalt nivel al statului nu există niciun interes ca magistrații să poată lucra fără nicio interferență, feriți de presiuni și intimidări. De la cel mai înalt nivel al statului, lupta anticorupție a fost amputată, lăsând DNA și parchetele specializate fără o parte din competențele inițiale.

Văzând și acest aviz, vom propune o modificare legislativă pentru a repara stricăciunile făcute acum prin proiectul lui Predoiu”

Comisia de la Veneția recomandă ca parchetele specializate în investigarea infracțiunilor de corupție, DNA și DIICOT, să ancheteze infracțiunile comise de magistrați și regretă că proiectul de lege privind desființarea secției speciale a fost adoptat în grabă înainte de avizul Comisiei, se arată în opinia publicată luni de Comisie.

Citește integral

BREAKING Comisia de la Veneția recomandă ca DNA și DIICOT să ancheteze infracțiunile comise de magistrați și regretă că proiectul de lege privind desființarea secției speciale a fost adoptat în grabă înainte de avizul Comisiei

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

29 comentarii

  1. hai cu iohnu s si pres coi;ul jos

  2. Ați votat PSDNL 55% în 2020, n-avem justiție fiindcă nu vreți.

    • Gunoi, Stelica a fost ministru, spune o lege propusă de el, una să aducă ceva asemănător unei reforme….nu ai de unde sa găsești…a încercat impunerea găstii Parlog în marile parchete și, indirect, în CSM….,o gasca la fel de toxica ca cea a Liei Savonea….si cu recomandările comisiei de Veneția, tot avem MCV, așa că organizarea judiciară e asa cum e….dar ma intriga ceva, pe vremea lui Dragnea, ieșeau oamenii în stradă și apărau justiția, inclusiv magistrații protestau, pai oamenii ăștia sunt infractori?..prea ne facem griji de cine ii anchetează…CSM e ales prin votul magistraților, nu are treaba cu politicul, nu e corect ca ei să aleagă judecătorii?…Păi cine sa o faca?…ministrul?, președintele?, parlamentul?…adică politicienii?

    • Am văzut justiția pe care ne-o propune USR în toată splendoarea ei la alegerile de la Sectorul 1. Mulțumesc dar nu vreau ca procurorii DNA-ului să-mi aleagă primarul, așa că stai chill. Este evident că USR-ul sunt sclavii justiție bolnave din România, justiția toxică a lui Coldea și a Codruței. Nu vrem să ne întoarcem în vremurile staliniste ale trio-ului bolnav, Băsescu-Coldea-Koveși, unde oamenii erau băgați în pușcărie la ordin.

    • Bobitza si Eugen, la datorie, baieti?

      Stirea este despre implicatiile declaratiilor si recomandarilor Comisiei de la Venetia.
      Are dreptate sau nu Comisia de la Venetia?
      Cine credem ca are dreptate: doi postaci care ne spun ceea ce si Dragnea, Iordache sau Nicolicea spuneau la vremea lor – sau Comisia de la Venetia, cuprinzand reprezentanti specializati ai celor 60 de state membre?

    • Ai un fix mai gunoi, deja cred ca îți scrii comentariile de la Socola. Tu ai mari frustrări ca ați plecat de la guvernare. Unde nu-i cap, vai de picioare. Stați în opoziție, ca asa ați vrut, v-ați inhaitat cu cele mai frecventa îl partide din România, PSD și AUR. Acum trageți ponoasele!
      Faptul ca după ce ați făcut gogomănie asta, v-ați mai și certat între voi și v-ați despărțit. Asta denota ca voi atâta știți sa faceți, scandal. Ca și înainte, ca și la putere, ca și acum. Doar scandal. Lăsați-ne!

  3. recomandare doar

    • Cunoaștem tovarăși, Romania este suverană, adică a voastră și nu permiteți nimănui să vă oprească din furat 😂😂😂

    • Si medicul iti recomanda sa ai o conduita sanataoasa, ca altfel vei crapa mult mai repede si, poate, in chinuri. Si profesorii iti recomanda sa inveti ca altfel ramai un analfabet si un dâng, dâng. Dar multi zic ca tine: e doar o recomandare.

    • De MCV ce zici ?
      Din recomandare în recomandare putem rămâne fără bani europeni și din această cauză se mai amână și intrarea în spațiul Schengen.
      Iar spațiul Schengen pentru cei care habar n-au ce reprezintă nu înseamnă doar cozile la granița cu Ungaria.

  4. Recomandarea Comisiei intareste pozitia lui Predoiu in monstruasa coalitie. Dar daca erau liberalii la putere desfiintau si sectia si pensiile, aveam si autostrada pe Valea Prahovei…

    • Stelica, ca avocat aperi penalii, ca ministru ai fost prost facut cu gramada.
      Du-te, baiete, si creste porumbei poate ai mai mult succes

  5. S-a suparat nea Stelica si da cu garsoniera de pamant 😂

    • Oare o sa fii la fel de vesel si cand o sa vina infringement-ul?

    • Alin, proceduri de infrigement sunt cu sutele, de obicei sunt stinse la CJUE, România are multe pe bazaconii, dar și pe gestiunea deșeurilor, ai văzut undeva acțiune?…Păi nici fonduri europene nu vezi prea multe…Poate doar pentru veverite si gândaci, să facă ONGistii planuri, eventual studii care mai blochează vreo hidrocentrala

  6. Bre nea Steliane, vezi ca oftici postacii mafiei USL.
    Pai se poate? Dormeau si ei linistiti si le dai mata si comisia venetiana de lucru.

  7. Măi stelică garsonieră , numai în sfecla ta de usr-ist ai văzut critici ale Comisiei de la Veneția , nu sunt decât niște recomandări , atât și nimic mai mult .Harnelile voastre sunt bune pentru tinerii frumoși și liberi , care și-au luat țara înapoi .Să o stăpânească sănătoși !

    • Bine ca esti avion, ca altfel ai da in gropi.

    • @Cristi mă bucur că dvs.sunteți deștept în cap . Se pare că sunteți iubitor ai celor care se autointitulează salvatorii României , numai ei știu ce le trebuie românilor .

  8. @Cristi mă bucur că dvs.sunteți deștept în cap . Se pare că sunteți iubitor ai celor care se autointitulează salvatorii României , numai ei știu ce le trebuie românilor .

  9. Vor plati cit de curind petru mizerile facute P–isti!

  10. Așa trebuie .

  11. De cate ori il citati in vreun articol pe Stelian Ion si ii puneti obsesiv poza cu ochelari de soare mafiot-style, obtineti efectul invers. Oamenii mai putin informati se vor intreba cine …aia a masii e mafiotul asta

  12. Cum, dom’le sa ne spuna ei ce legi sunt bune???
    Pai noi nu ii avem pe Dragnea sau Nicolicea sa faca legile pentru binele poporului???

  13. Presul Zdrula ,ca si colegii useristi,face ce face partidul lui de 6 ani:critica de pe tusa!A facut-o 4 ani intre 2016 si 2020 si dupa 9 luni de asazisa guvernare si-au luat pe Stelica si Drula si s-au pus iar pe critica sterila!Cai de capul lor si de cine ii mai voteaza dupa ce au adus la guvernare pesedeua care putea sta pe bara 4 ani!Infatuati penibili si gaunosi!

  14. Maine o sa fiti in stare sa scrieti ca Stelica voia de fapt raspunderea magistratilor.

  15. Mai dăte dreacu de ielgibitist ca nu ai facut nimic cat ai fost ministru

  16. Stelica, zis Garsoniera, te-ai trezit? Esti sigur? Mistificarea doar face parte din arsenalul politrucilor scoliti in spiritul lui Beria!