G4Media.ro

În Italia au intrat în vigoare amenzile pentru persoanele nevaccinate cu vârsta…

Foto: Inquam Photos / George Călin

În Italia au intrat în vigoare amenzile pentru persoanele nevaccinate cu vârsta de peste 50 de ani / Peste două săptămâni va intra în vigoare Super Certificatul Verde, obligatoriu la locul de muncă

LA REPUBBLICA (Italia), 1 februarie 2022 – În Italia, sancțiunile pentru persoanele cu vârste peste 50 de ani care nu s-au supus obligației de vaccinare, care nu sunt scutiți de vaccin, sau s-au recuperat recent de Covid, au intrat în vigoare începând de marţi, 1 februarie, scrie La Repubblica, citată de Rador.

Aşadar, anti-vacciniştii care au peste 50 de ani, în cazul în care nu s-au vaccinat cu una dintre cele trei doze prevăzute de mai mult de șase luni, vor trebui să plătească o penalizare unică de 100 de euro. Amenzile vor fi date de Ministerul Sănătății, prin Agenția de Venituri, iar persoanele sancţionate, vor avea la dispoziție 10 zile pentru a prezenta Autorităţii Sanitare Locale eventualele certificate care să ateste scutirea lor, sau vaccinarea efectuată între timp

De asemenea, peste alte două săptămâni va intra în vigoare Super Certificatul Verde, care va condiţiona accesul la locul de muncă al persoanelor nevaccinate care au împlinit 50 de ani, iar începând cu data de 15 februarie, oricine se află la locul de muncă fără certificatul verde, riscă o penalizare între 600 și 1.500 de euro. Lucrătorii fără certificat vor fi considerați absenți nejustificat: își vor putea păstra locul de muncă, însă salariul le va fi suspendat.

O altă noutate priveşte durata Certificatului Verde, care se modifică şi ea. Pentru cei care sunt vaccinați, dar numai cu prima doză de mai mult de 14 zile, sau cu a doua doză, certificatul verde va avea o durată de 6 luni și nu mai mult de 9.

Măsura are efect retroactiv, ceea ce înseamnă că certificatul verde al unei persoane care a primit a doua doză în iulie, sau în lunile precedente, a expirat. Tot de marţi, 1 februarie, persoanele nevaccinate care vor să meargă la poștă, în bancă, la primărie, sau în alt birou public, vor trebui să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR.

Certificatul Verde simplu, sau Super Certificatul Verde va fi necesar și pentru a intra în magazinele de îmbrăcăminte, în librării, în magazinele de jucării pentru copii sau în tutungerii. Aceleaşi reguli sunt valabile şi pentru a merge la oficiul poștal, la bancă, la registratură sau la alt birou public. Puţine excepţii: supermarketurile, magazinele alimentare, pet shop-urile, benzinăriile, farmaciile și magazinele de optică.

Sursa: Repubblica/ Rador/ Traducerea: Cătălina Păunel

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

20 comentarii

  1. Bravo foarte bine sa faca si la noi la fel iar aurolacii care raspandesc boala ca niste sobolanii rosii bolsevici sa fie bagati la puscarie. Bode doarme in continuare pe bani publici fara sa le aplice legea sosocarilor

    • Toata lumea răspândește Covid, si cei cu certificat si cei fără, in egala măsura. Si cei vaccinați si cei nevaccinați si netrecuți prin boala.

    • Talibane, vezi că se poate și ca în Danemarca.
      Sau te pomenești că e Șoșoacă regina Danemarcei? Că prim-ministru sigur nu e

    • Iar ăștia cu 3 doze sa-și facă un test AIDS, ca o sa se minuneze. Apoi sa dea guvernul in judecată…

    • Ce le mai place usereilor sa latre cu lantu’ pa’ grumaz. Mrrr!

    • Du-te și te culcă. Bați câmpii!

    • Cap ai ,minte ce-ți mai trebuie !?!?

  2. Stat european cu rata de vaccinare de peste 80% si raman impotmoliti in continuare..eficienta 94% ziceau, pacat ca nu se vede..

    • Certificatul verde/ de vacc. / sanitar/ etc. nu oprește nici transmisia nici nu te ferește de o vacanta la ATI.
      Este destul de clar in Italia unde numărul de morți din valul curent este mai amare decat cel din valul din toamna.

    • Mananci rahat Scufițo!

  3. Asta da exprimare. Anti-vaccinistii…
    Vorbim de persoane de peste 50 de ani,persoane vulnerabile, care primesc o mână în gât,pentru „libertate”.
    Mai trist este faptul că încă mai există oameni care mai pun botul la toată mascarada asta.
    După doi ani de zile…

  4. Așa moare libertatea si se impune dictatura.

  5. The Brave New World arrives!!!

  6. Un psiholog ar putea spune ca certificatul covid este felul politicienilor de a le spune oamenilor: voi nu stiti ce e bine pentru voi, nu sunteti in stare sa va protejati. Precum taranul leaga vaca sa nu intre in lucerna (o planta care baloneaza rau punand viata animalului in pericol), asa procedeaza si politicianul care sustine acest certificat.
    Dincolo de treaba asta, de vreo doua luni certificatul nu mai protejeaza pe nimeni, iar mentinerea lui nu are nicio legatura cu covidul.
    Nu imi dau seama daca ”jocul” asta continua pentru ca le face placere unor indivizi dereglati la mansarda sau pentru ca le este teama politicienilor sa slabeasca latul, oricum ar fi, ceva pute rau, din ce in ce mai rau.

  7. Pai e frumos asa?

  8. „Anti-vacciniştii care au peste 50 de ani”. Ce mizerie de articol

  9. În Italia este necesară o schimbare de regim, jos dictatura!

    • Am colegi la munca cu 3 doze făcute și stau acasă în izolare pentru că sunt pozitivi și au raspindit și la alții, așa că…..O spun că și eu am doua doze facute.Daca e sa te îmbolnăvești nu contează că ești vaccinat sau nu!

  10. Daca nu s-au vaccinat , asta nu înseamnă că sunt anti vaccinisti . Dereglati mintal mai sunt unii care pun etichete oamenilor doar așa ca sa instige la ură….