G4Media.ro

470 de localităţi îşi vor moderniza sistemele de iluminat public cu fonduri…

Sursa foto: Daniel Băluță / Facebook

470 de localităţi îşi vor moderniza sistemele de iluminat public cu fonduri de la Administraţia Fondului pentru Mediu

Administraţia Fondului de Mediu a publicat, în urma şedinţei Comitetului de Avizare de joi, o listă cuprinzând 470 dosare de finanţare aprobate în cadrul Programului Iluminat Public 2021, transmite Agerpres.

„Anunţ cu bucurie că toate dosarele depuse în cadrul Programului Iluminat public, sesiunea deschisă începând cu 25 octombrie 2021 au fost analizate, iar rezultatele se regăsesc pe site-ul instituţiei. Finanţarea este acordată pentru modernizarea sistemelor de iluminat public care se va reflecta în scăderea facturii publice. Prin acest program, primăriile vor înlocui corpurile de iluminat existente care au un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu LED sau în situaţia în care stâlpii de pe tronsonul respectiv nu sunt echipaţi cu corpuri de iluminat sau acestea sunt deteriorate/nefuncţionale se va completa sistemul de iluminat public existent cu corpuri de iluminat cu surse LED. De asemenea, se vor achiziţiona şi instala sisteme de telegestiune aferente acestor obiective de investiţii. Prin implementarea noilor tehnologii, vom obţine o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, precum şi a cheltuielilor pe care localităţile din întreaga ţară le alocă pentru iluminatul public. Ceea ce, având în vedere contextul energetic actual, reprezintă un sprijin extrem de important pentru reprezentanţii acestor comunităţi”, a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu, conform unui comunicat remis AGERPReS.

În cadrul Programului Iluminat public 2021, finanţarea se acordă în procent de maximum 100% din cheltuielile eligibile ale unui obiectiv de investiţie şi în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi, şi anume: pentru comune cu o populaţie de până la 5.000 de locuitori – maximum un milion de lei; ˜ pentru comune cu o populaţie de peste 5.001 de locuitori – maximum două milioane de lei; pentru oraşe – maximum trei milioane de lei; pentru municipii de rang 0 – municipiul Bucureşti – maximum 25 milioane de lei; ˜ pentru municipii de rang I – maximum şase milioane de lei; pentru municipii de rang II – maximum cinci milioane de lei.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter