G4Media.ro

450.000 de permise de conducere vor expira în perioada decembrie-februarie/ Ce sfaturi…

sursa foto: Pexels

450.000 de permise de conducere vor expira în perioada decembrie-februarie/ Ce sfaturi ne dă Poliția Rutieră pentru a evita timpii mari de așteptare

450.000 de permise de conducere vor expira în perioada decembrie 2022 – februarie 2023, conform Poliției Rutiere.

Având în vedere numărul mare de documente care vor necesita preschimbare, poliția face apel la posesorii de permise de conducere aflați în această situație să solicite preschimbarea permiselor de conducere înainte de expirarea valabilității administrative, parcurgând următorii pași:
– efectuarea programăriilor online pe site-ul www.drpciv.ro,
– achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro sectiunea servicii online – plăți, mandat poștal, etc.)
– pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei).
– prezentarea la sediu conform programării.

 • ”De asemenea, vă informăm că, prin Ordinul nr. 123 din 5 august 2013 privind condiţiile de eliberare a permisului de conducere cu o nouă valabilitate administrativă sau a duplicatului acestuia în cazul pierderii, furtului sau al deteriorării permisului de conducere ori în cazul schimbării numelui titularului au fost aduse modificări în ceea ce privește modalitatea de obținere a unui permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă, intervenind obligativitatea depunerii fișei medicale.
  Reamintim faptul că cererea pentru preschimbarea permisului de conducere poate fi depusă la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului. Permisul de conducere se livrează, prin serviciul de curierat la Poștei Române, la adresa din România indicată de titular sau se ridică de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare (termenul de livrare este cuprins între 5-15 zile). Până la eliberarea noului permis, titularului i se eliberează un document cu valabilitatea de 15 zile. După termenul de 15 zile, în cazul în care titularul nu poate fi identificat/găsit la adresa indicată în cerere, permisul de conducere se va ridica, personal, de la serviciul public comunitar în a cărui competență se află acea adresă. Stadiul emiterii documentelor poate fi urmărit, în timp real, pe site-ul www.drpciv.ro, secțiunea servicii online – emitere permis/emitere certificat”, transmite Poliția Rutieră.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

 1. AL MEU EXPIRA IN DATA DE 16 IANUARIE 2023.
  L-AM PRESCHIMBAT DEJA CU UNUL MUUULT MAI VALABIL.
  PERMIS DE COSIT SI CRESCUT COLIVE.

 2. Cam ciudat!

  O fi fost ofertă de Black Friday în urmă cu 𝘯 ani, permis doar cu milionu?

  Ia să întreb eu pe Rățoi cât e valabilitatea permisului auto, apoi să merg pe urme până ajung la șpăgari! DNA, facem treabă sau faceți economie la energii, ca să nu ieșiți extenuați la pensie?

  • A FOST LEGEA AIA DATA CA NU MAI POTI PRESCHIMBA PERMISUL FARA VIZITA MEDICALA