G4Media.ro

36 de localităţi din 15 judeţe, afectate de inundaţii în urma ploilor…

36 de localităţi din 15 judeţe, afectate de inundaţii în urma ploilor abundente din ultimele 24 de ore/ Zeci de persoane au fost evacuate

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat, miercuri, că 36 de localităţi din 15 judeţe au fost afectate în urma ploilor abundente din ultimele 24 de ore, zeci de persoane fiind evacuate preventiv. Tot din cauza ploilor, a fost restricţionat temporar traficul rutier pe mai multe drumuri naţionale, transmite News.ro.

„În ultimele 24 de ore, ploile abundente au produs efecte în 36 localităţi din 15 judeţe (Alba, Argeş, Botoşani, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Hunedoara, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Tulcea şi Timiş), unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 19 case, 7 anexe gospodăreşti, 56 curţi, 70 beciuri/subsoluri. De asemenea, colegii noştri au acţionat şi pentru degajarea a 13 copaci căzuţi pe carosabil, fiind afectate 3 autoturisme”, a transmis IGSU.

Astfel, în localitatea Rucăr, 20 de persoane cazate la o pensiune au fost temporar izolate din cauza unei viituri, însă acestea nu au prezentat probleme medicale.

În localitatea Lereşti, din cauza unei viituri, accesul către Cabana Voinea a fost temporar blocat, fiind evacuate 60 de persoane care se aflau în proximitatea răului, fără a necesita îngrijiri medicale.

În Campingul Zănoaga (Dâmboviţa), din cauza unei viituri produse în cursul nopţii, 25 de persoane au fost temporar blocate cu rulotele/autoturismele în camping. Apele s-au retras, iar ulterior persoanele au părăsit locaţia.

Pompierii au intervenit şi în localitatea Buşteni (Prahova), unde, din cauza unei viituri, 8 persoane au fost evacuate preventiv, fiind relocate la Mănăstirea Buşteni.

Traficul rutier a fost blocat pe un drum judeţean (DJ 714 – Dâmboviţa) şi restricţionat pe un drum naţional (DN 74A – Alba) din cauza unui podeţ avariat de viituri, a fost temporar afectat pe 4 drumuri naţionale (DN 75 – Alba, DN 2D – Covasna, DN 68A – Hunedoara şi DN 1 – Prahova) şi 3 drumuri judeţene (DJ 121C – Covasna, DJ 687D – Hunedoara şi DJ 687E – Hunedoara), din cauza arborilor căzuţi pe carosabil, a apei şi aluviunilor de pe şosea.

Miercuri dimineaţă, nu sunt intervenţii în desfăşurare pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice, a precizat IGSU.

„Totodată, având în vedere informarea meteorologică emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, care vizează instabilitate atmosferică în întreaga ţară, pompierii rămân la datorie pentru intervenţia promptă la solicitările cetăţenilor aflaţi în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns”, a menţionat sursa citată.

sursa foto: Inquam Photos / Raul Ștef

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.