G4Media.ro

Ofițer rus, mercenar în Donbas și Transnistria, reținut pe Aeroportul Chișinău /…

Sursa foto: Moldova.org

Ofițer rus, mercenar în Donbas și Transnistria, reținut pe Aeroportul Chișinău / Serviciile secrete moldovenești i-au interzis accesul în țară și l-au returnat în Rusia

Poliția de Frontieră și Serviciul de Informații și Securitate au reținut un militar rus, fost participant la conflictele armate din estul Ucrainei și din Transnistria. Este vorba despre colonelul Valeri Grotov, un apropiat al separatiștilor din Donbas „Ghivi” și „Motorola”, și fost șef al gărzii de corp al fostului lider de la Tiraspol, Igor Smirnov, transmite Deschide.md

Daniela Mînzat, purtătorul de cuvânt al SIS, a confirmat pentru Deschide.md reținerea lui Gratov pe Aeroportul Internațional Chișinău, interzicerea accesului în R.Moldova, dar și returnarea acestuia în Federația Rusă.

Sursa Foto: myrotvorets.center

Mînzatu a menționat că mai multe detalii despre acest caz ne pot oferi repreprezentanții Poliției de Frontieră, căci ține de competența lor.

De altă parte, Raisa Novițchi, purtătorul de cuvânt al Poliției Frontieră, susține că persoana în cauză a sosit ieri ziua pe Aeroportul de la Chișinău, dar nu i s-a permis trecerea frontierei pentru că nu a întrunit toate condițiile de intrare în țară.

„În prezent persoana încă se află pe Aeroport și așteaptă să fie returnată în țara de origine”, a specificat Novițchi.

Myrotvrets scrie despre Valeri Grotov că acesta a fost eliberat în cadrul operațiunii de schimb de ostatici din data de 29.12.2019.

Totodată, Grotov a fost eliberat din detenție pe 27 decembrie 2019 la cererea procurorului ucrainean, fiind schimbată detenția în închisoare pe răspunderea personală.

Acesta a fost conducătorul „Uniunii militarilor de desant din Donbas”. Anterior a condus o uniune similară din Transnistria. Este cetățean al Rusiei, membru al mișcării „Rusia internațională”. A fost deținătorul unui pașaport ucrainean pe numele Voitenko Valeri. A fost un apropiat al teroriștilor din Donbas „Ghivi” și „Motorola”.

Sursa: Deschide.md

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Asta e de la divizia de parasutisti de asalt. Vedeti ca rusii nu vor lasa lucrurile asa. Sa fiti gata de represalii economice si diplomatice. Si daca vin sa-l ia, lasatii sa-l ia. Vedeti ca rachetii astia sunt nebuni!

    • Mai rusnacule,nu intelegi ce citesti? Il expulzeaza nazat la Rasia ,chiar ei.Nu e arestat,condamnat,nimic.Doar ca nu i se permite accesul si e returnat.

  2. Seamana mult cu mercenarul PSD Cristian Rizea.

  3. Transnistria e un focar de infractionalitate si un centru de instructie pentru tot felul de sabotori folositi de banditii regimului cleptoman Putina pentru destabilizarea tarilor vecine.
    Pusi pe lista neagra si interdictie in EU, SUA, Moldova , Ucraina si sa ramana in mizeriile lor .

  4. L a dat afară pe ușă și reintră pe geam din Crimeea

  5. Nepoliticos. Inainte de expulzare trebuiau sa-i dea un „ceai rusesc”. Merita!