G4Media.ro

30 de persoane, blocate și eliberate de pompieri dintr-o cabană în Păltiniș…

Sursa foto: ISU Sibiu

30 de persoane, blocate și eliberate de pompieri dintr-o cabană în Păltiniș / Turiștii nu au mai putut pleca din cauza blocării drumului de zăpadă

UPDATE, ora 20.06

În urma misiunii de evacuare, pompierii militari sibieni împreună cu jandarmii montani, Salvamontul au evacuat un număr de 19 adulți și 11 minori.
Toate cele 30 de persoane au fost evacuate în siguranță, fără a necesita îngriji medicale. Acestea au fost îmbarcate în mijloacele se transport ale ISU Sibiu și au fost transportate în siguranță în municipiul Sibiu, anunță ISU Sibiu.

UPDATE, ora 19.17

Zece persoane, printre care și copii, rămase înzăpezite la o cabană în zona Șanta au fost evacuate în siguranță de jandarmii sibieni, anunță ISU Sibiu.

Jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Păltiniș au acționat în cursul zilei de astăzi în sprijinul unor persoane cazate la o cabană în zona Șanta. Din cauza zăpezii, turiștii au rămas blocați, astfel că pentru a ajunge în siguranță în stațiune a fost nevoie de intervenția jandarmilor.
În ciuda tuturor dificultăţilor cauzate de zăpadă, toate persoanele aflate în blocajul acesteia au fost transportate în stațiunea Păltiniș.

N1icio persoana nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

UPDATE, ora 18.33

Persoanele sunt evacuate din cauza zăpezii, drumurile de acces spre unitățile turistice din zonă fiind blocate în totalitate de depunerea unui strat foarte mare de zăpadă, anunță ISU Sibiu.

Știrea inițială:

Pompierii militari ai ISU Sibiu, intervin duminică seară la ieșirea din stațiunea montană Păltiniș spre Șanta, la o unitate turistică pentru a evacua persoanele cazate acolo, anunță ISU Sibiu.

Sursa foto: ISU Sibiu

Din primele informații este vorba de 30 de persoane – 18 adulți și 12 minori.
La fața locului intervin următoarele forțe: o autospecială de primă intervenție cu șenilata, o autospecială de transport persoane și victime multiple, un microbuz de transport persoane, un echipaj SMURD și autospeciala de primă intervenție și comandă a grupei operative.
De asemenea, pompierii sunt sprijiniți de jandarmii montani din cadrul IJJ Sibiu și Salvamont Sibiu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Cine plătește distracția? De o săptămână zice ANM că vine zăpada!!!!

  2. Drumul respectiv era închis circulației! Turiștii au dat bariera la o parte și au continuat să meargă. Inconștiență crasă! Azi au închis și DJ 106A unde zăpada e de peste 1,5 m.

  3. Au slugi? Nu puteau pune mana pe o lopata?

  4. Nu trebuiau evacuati, ei sunt cei care au ales cu buna stiinta de pericole sa circule/inlature bariera pe drum interzis, au ignorant toate reguliile de bun simt si dupa ce au facut asta pun in pericol si alte vieti. Normal ca nu o sa raspunda nimeni pentru asta!

  5. Ati pus si voi un titlu!
    Pompierii, initial i au blocat, apoi i au eliberat…. Aveti grija la virgula si la conjuctia „și”, care vă schimba radical intelesul frazei