G4Media.ro

29 de candidați au fost eliminați la cea de-a doua probă scrisă…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

29 de candidați au fost eliminați la cea de-a doua probă scrisă a sesiunii actuale de Bacalaureat

Peste 15.000 de candidaţi au participat joi la a doua probă scrisă din cadrul celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului, 29 de persoane fiind eliminate pentru fraudă sau tentativă de fraudă, relatează Agerpres.

Potrivit Ministerului Educaţiei, au participat 15.386 de candidaţi din totalul celor 19.027 care şi-au exprimat opţiunea de a susţine această probă la una dintre cele două discipline – Matematică sau Istorie.

Nu s-au prezentat 3.612 candidaţi, iar 29 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

”În funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare şi recunoscute ca atare, în urma solicitărilor exprese, numărul candidaţilor prezenţi la fiecare probă este diferit. Altfel spus, cei peste 33.900 de candidaţi înscrişi susţin examenul integral sau parţial”, precizează Ministerul Educaţiei.

Subiectele şi baremul de corectare au fost publicate la ora 15,00 pe site-ul de profil, conform procedurii.

Următoarele două probe scrise vor avea loc vineri – proba la alegere a profilului şi specializării şi luni – Limba şi literatura maternă.

Afişarea primelor rezultate, în format anonimizat, conform prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – GDPR), va avea loc în data de 25 august (până la ora 12,00).

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, atât în format standard/letric, cât şi electronic. În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultatele finale vor fi comunicate marţi, 29 august.

Nota minimă de promovare – pentru fiecare probă – este 5, iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puţin 6.

”Precizăm că, începând cu această sesiune a examenului naţional de Bacalaureat, Ministerul Educaţiei generalizează evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaţilor. Acest proces nu implică schimbări în ceea ce priveşte criteriile de evaluare/baremele şi tipurile de subiecte pentru probele scrise ale examenului de Bacalaureat”, precizează sursa citată.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...