G4Media.ro

280 de medici și alți angajați au continuat să lucreze ilegal în…

280 de medici și alți angajați au continuat să lucreze ilegal în spitalele din Italia, nefiind vaccinaţi anti-COVID-19, anunță poliția după verificări masive în sistem

Aproximativ 280 de medici şi alţi membri ai personalului sanitar au continuat să lucreze ilegal în Italia, nefiind vaccinaţi anti-COVID-19, au anunţat vineri Carabinierii (poliţia militarizată), după verificările desfăşurate în cadrul campaniei de imunizare obligatorie, relatează agenţiile DPA şi EFE.

Carabinierii au verificat până în prezent circa 4.900 de angajaţi din sectoarele medical şi de îngrijiri în mai mult de 1.600 de instituţii private şi de stat.

Vaccinarea anti-COVID-19 este din luna aprilie obligatorie în Italia pentru angajaţii din sectorul sanitar. Unii dintre aceştia au contestat în instanţă legea care le impune vaccinarea, dar au pierdut procesele.

Carabinierii au mai descoperit că 126 de cadre medicale au continuat să vină la lucru deşi erau suspendate pentru că nu s-au vaccinat, iar opt medici de familie nevaccinaţi şi-au continuat activitatea.

Guvernul condus de Mario Draghi a decis la sfârşitul lunii noiembrie să extindă vaccinarea obligatorie şi pentru alte categorii profesionale, precum personalul administrativ sanitar, cadrele didactice, poliţiştii şi militarii. Mai mult, cadrele medicale trebuie să se vaccineze şi cu doza booster.

Potrivit ziarului La Repubblica, guvernul italian ia în calcul să facă vaccinarea obligatorie pentru toţi angajaţii, iar decizia depinde de modul cum va evolua rata de reproducere a COVID-19 în următoarele 40 de zile. Dacă această rată este peste 1 – în prezent fiind de 1,2 în Italia – înseamnă că tendinţa infectărilor este crescătoare. Numărul pacienţilor COVID-19 internaţi la ATI a crescut de asemenea, cu 22% în ultima săptămână.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Mai multi au murit in SUA in 2021 de covid decit in 2020. In 2020 NU erau vaccinuri. Daca acest simplu detaliu nu va face sa ginditi…nimic nu o va face.

  • asta, cu „ilegal” e chiar de scris pe cer!
   da, normal că era ilegală (prestarea activității respectivilor etc) dar „legea” de a nu presta (activitate ca și cadru medical) ridică mari semne de întrebare – de vreme ce vaccinarea protejează doar pe vaccinat..
   însă nah.. Lumea nu doar că se’ntoarce cu susu’n jos, ba mai mult – pentru unii, pe neobservate

  • Cei mai multi au murit la inceputul anului 2021 cand inca abia se faceau primele vaccinuri. Dupa vaccin s-a vazut clar cum a scazut numarul deceselor de la peste 4,000 pe zi la sub 100. Apoi a venit varianta delta de 6 ori mai contagioasa. Si oricum rata de vaccinare in SUA este destul de scazuta de 60%. Deci vaccinul a dus la scaderea drastica a numarului de decese iar imbolnavirile sunt chiar in scadere in ultima perioada.

 2. G4Media, „carabinieri” sunt jandarmi, nu „politia militarizata”.

  • Carabinieri sunt un fel de jandarmi cu drepturi depline, adică: anchetează crime, furturi,opresc la circulație,intervin în scandaluri etc…

 3. Va dati seama ce infractori periculosi? Au continuat sa munceasca si salveze vieti!!
  Nenorocitii dr*cului!

 4. Va dati seama ce infractori periculosi? Au continuat sa munceasca si salveze vieti!!
  Nen.orocitii dra.cului!

 5. Pe vremea lui Stalin erau trimiși direct în Siberii.