G4Media.ro

28 de miliarde de euro: subvențiile asumate de Comisia Europeană până în…

Sursa: Pexels

28 de miliarde de euro: subvențiile asumate de Comisia Europeană până în 2027 pentru accelerarea trecerii la noile tehnologii energetice precum hidrogenul ”curat”

Comisia Euroepană are în plan să sprijine accelerarea comercializării de noi tehnologii energetice curate cu peste 28 de miliarde de euro până în 2027, potrivit unui anunț al șefei CE, Ursula von der Leyen.

Vineri, la Forumul global de acțiune privind energia curată, prima reuniune comună a Conferinței ministeriale privind energia curată și a Conferinței ministeriale privind misiunea de inovare, care a avut loc la Pittsburgh (SUA), Comisia a anunțat că va contribui la această provocare cu peste 28 de miliarde de euro până în 2027 pentru a promova inovarea și implementarea tehnologiilor energetice nepoluante.

Un exemplu este prima oțelărie cu hidrogen ”curat” din lume, coordonată de proiectul Hybrit, care va înlocui furnalele pe cărbune cu tehnologia de reducere directă bazată pe hidrogen. Proiectul a primit finanțare în cadrul primei cereri de propuneri de proiecte de anvergură din cadrul Fondului pentru inovare.

Țintele acestor subvenții vor fi sectoarele greu reformat, prin intermediul programului Orizont Europa, al Fondului pentru inovare și al InvestEU.

Prin sprijinirea comercializării tehnologiilor energetice curate (Clean Energy Technologies Demonstration Challenge), țările din întreaga lume și-au stabilit obiectivul de a strânge în mod colectiv 90 de miliarde de dolari în investiții publice, care, la rândul lor, vor atrage investiții private suplimentare, pentru proiecte demonstrative la scară largă care vor fi finalizate în acest deceniu.

Miza acestor subvenții este de a accelera comercializarea de noi tehnologii și diminuarea dependenței de combustibilii fosili.

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a declarat în mesajul său adresat Forumului: „Cercetarea și inovarea vor conduce tranziția către energia curată, care este mai necesară ca niciodată. Comisia Europeană va contribui cu peste 28 de miliarde de euro până în 2027 pentru a promova inovarea și implementarea energiei nepoluante, în special în sectoarele care sunt dificil de redus. Programele noastre europene sunt pregătite pentru acest lucru. În plus, împreună cu statele membre ale UE, ne așteptăm ca Team Europe să aibă o contribuție importantă la accelerarea comercializării de noi tehnologii energetice curate”.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. creste hidrogenul in copaci, se produce ecologic!

  2. Noua vaca de muls-ecologia. Meliarde, peste meliarde bagate in utopii verzi-albastre. Dupa ce s-au facut de ras cu „hidrogenul verde” acum il numesc „hidrogenul curat”. Nici nu stiu daca sa rad sau sa plang. Este stupefiant.

  3. Bine ca ai nostri conducatori nu se aventureaza ca doamnefereste, ca si cu retragerea din proiectul ce Bulgarii si Grecii cine stoe poate cumparam gaze mai ieftin dar nu mai erau bani de pensii speciale si mariri la bugetari..

  4. Te mai miri de ce se înghesuie cârdurile de lobisti la ușile comisiei. Toate fanteziile pa’ bani multi să treacă prin mâinile Ursullei.

  5. Până acum nu s-a putut când era pace și se putea face mai cu calm. Acum trebuie pe repede înainte și cu costuri imense. Dar csf? Ncsf!